Ten utwór został doceniony przez użytkowników. FaLcorN Opublikowano 25 Czerwca Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca Zatrzymaj mnie na chwilę, na jeden czuły szept, nim pójdę dalej, minę, jak każdy słodki sen. Zatrzymaj mnie na chwilę, w każdej rozterce, dniu, abym Ci podał tchu, tam gdzie objęcia - ust. Zatrzymaj mnie na chwilę, na każdy wspólny cel. Prowadź, gdy mgła i cień. Razem - po jeden sens. Zatrzymaj mnie na chwilę, w krainie pełnej gwiazd, aby oślepił mnie blask, Ciebie prawdziwej i nas. 9
Migrena Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca "trwaj chwilo trwaj, jesteś taka piękna" za Johanem Goethe. Soczyste wersy. 1
Berenika97 Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca @FaLcorNWiersz urzekł mnie swoją czułością i emocjonalnym ciepłem oraz poruszającym zakończeniem. 1
FaLcorN Opublikowano 26 Czerwca Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca Dziękuję @Migrena i @Berenika97. Pozdrawiam! Dobrego czwartku! I dalej!
Wędrowiec.1984 Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca (edytowane) @FaLcorN Fajny utwór, faktycznie, ale byłby fajniejszy, gdybyś do końca trzymał się rytmu, który nadałeś wierszowi w pierwszej zwrotce: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyszedł Ci tutaj jamb, z naprzemiennym, na końcu każdego wersu, akcentem paroksytonicznym i na ostatnią, jedyną w zasadzie sylabę, popatrz: xXx Xx Xx xXx Xx X xXx Xx Xx xXx Xx X Dalej powyższy wzór zostaje porzucony, a szkoda, ponieważ pierwsza zwrotka brzmi, niczym piosenka. :) Edytowane 26 Czerwca przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji) 1
FaLcorN Opublikowano 26 Czerwca Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca @Wędrowiec.1984 Uwagi rzeczowe, słuszne i profesjonalne - serdecznie dziękuję. "Piosenka" to dalszy etap. Nie znam ostatecznej daty dni. Za zakrętem chwili, na drzewie czasu, są jeszcze inne owoce - wiersze. PS. Melodia zgasła po pierwszej zwrotce - życie.. Pozdrawiam! 1
Roma Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca pięknie i bardzo czule. Szczególnie trafia do mnie zakończenie, to pragnienie, by blask miłości oślepił na tyle, żeby można było porzucić rozum, kontrolę, zostawić wszystko, co zewnętrzne i być tylko w uczuciu... cudowne domknięcie. 1
FaLcorN Opublikowano 26 Czerwca Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca @Roma Rzeczywistość zakrzywiona przez resuscytację feromonową. Kontrolę można zamienić na instynkt, ale rozum porzucić to znaczy: docelowo otwierać się na nieszczęście. 1
Roma Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca @FaLcorN rozumiem. To może nie tyle porzucić, co zapomnieć na chwilę, by poczuć coś prawdziwego. A może lepiej też nie... sama już nie wiem, ale wiem, że Twój wiersz zmusił mnie do refleksji, dziękuję i dobrej nocy :) 1
FaLcorN Opublikowano 26 Czerwca Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak jesteśmy skonstruowani. By się zaczarować i wydać "owoce". Dziękuję za lekturę, pozdrawiam!
viola arvensis Opublikowano 27 Czerwca Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca @FaLcorN melodyjnie, piosenkowo i czule... Jak to u Ciebie :) 1
Laura Alszer Opublikowano 27 Czerwca Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca @FaLcorN Ładnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
FaLcorN Opublikowano 27 Czerwca Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca Dziękuję @viola arvensis i @Laura Alszer, pozdrawiam! 1
FaLcorN Opublikowano 1 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca Dziękuję @Andrzej P. Zajączkowski, pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi