Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Stary_Kredens Opublikowano 11 Czerwca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2025 (edytowane) To zdumiewające świat i ja ludzie zjawiska sprawy niebo mój kot i pies ty od tylu lat lecz niestety myślę z dużą dozą zobojętnienia do reszty zresztą też wyłączam z tego psa kota i niebo niektórych? może nie poznałam ich do końca wiem że mogą przestać kochać w odróżnieniu od psa i kota a niebo zawsze jest piękne nawet gdy szaleje kryje obietnicę Edytowane 14 Grudnia 2025 przez Stary_Kredens (wyświetl historię edycji) 9
Marek.zak1 Opublikowano 11 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2025 Dobrze, że jednak jest ktoś, kto kocha i będzie kochać, a co do reszty, to w miejsce emocji u wielu przychodzi zobojętnienie, które jednak lepsze, niż cierpienie, czy rozczarowanie. Pozdrawiam. 1
Stary_Kredens Opublikowano 11 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2025 @Marek.zak1 myślę,że zobojętnienie jest na końcu, po rozczarowaniu i cierpieniu i często towarzyszy mu zniechęcenie, ale te uczucia nie są obecne non stop, przychodzą jak w tytule niekiedy tak jak i te pozytywne, radosne, ucieszne itp. życie póki co trwa Dziękuję za czytanie i komentarz Pozdrawiam serdecznie Kredens
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piękne, choć smutne bardzo prawdziwe. a niebo zawsze jest piękne - też prawda, o wschodzie, o zachodzie, pogodne czy burzliwe, ale wolę Ziemię. W niebie na pewno nie ma czerwonych szpilek, ani konwalii, ani kawy :P Serdeczności, Kredensiku :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2025 Witam - ciekawie piszesz - Pzdr. serdecznie. 1
Stary_Kredens Opublikowano 11 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2025 @Alicja_Wysocka na Ziemi to mniej więcej wiemy jak jest, a w niebie to ponoć tak że ani oko nie widziało ani ucho nie słyszało , czyli, że Ho Ho nieźle brzmi , tylko czy dla wszystkich? Pozdrawiam serdecznie Kredens
Dagna Opublikowano 11 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2025 (edytowane) @Stary_Kredens podoba mi się oszczędność tego tekstu; możemy się domyślać przyczyn tego zdumienia, czy to rozdźwięk generacyjny, czy raczej zakorzenienie w uniwersaliach, tak niepopularnych dzisiaj ( niebo/ wiara ),na szczęście na osłodę jest bezinteresowne uczucie zwierząt…PL - ka nie marudzi, nie utyskuje, nie potępia, czy oburza się, nie, jest pełna zdumienia, które nigdy nie wyklucza choć częściowej afirmacji, bo i cóż rzec, gdy jednak podziw wzbudza ciągłość trwania pewnych ( też cennych) rzeczy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ( bo ja się z Koheletem i jego „ marnościami” nie zgadzam;), pozdrawiam. Edytowane 11 Czerwca 2025 przez Dagna (wyświetl historię edycji) 1
Stary_Kredens Opublikowano 11 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2025 @Dagna @Dagna przypomniałam sobie co w księdze Koheleta napisano i trudno się z tym nie zgodzić zwłaszcza , że słowo hewel nie oznacza marność ale ulotność zostało tylko tak przetłumaczone. Cóż wszystko jest ulotne ale i się powtarza , pewne wartości są trwałe to też prawda ponadczasowe i uniwersalne, dobrze jest sobie porozważać mieć dystans do życia jakże różnorodnego Dziękuję za czytanie i komentarz Pozdrawiam serdecznie Kredens 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2025 temat o którym kiedyś pisałem Miłość nie jest dana raz na zawsze - jest żyjącą rośliną nie umiemy swej miłości pielęgnować choć najmniejszym dokarmiając słowem czułym wyraz kocham powtarzając wciąż odnowa jak najpiękniej najwspanialej sobie mówić ...
Stary_Kredens Opublikowano 11 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2025 @Jacek_Suchowicz słowa słowa słowa, miłość to czasem rezygnacja ze swojego ja, ale gdy się kocha to i to jest do przyjęcia lecz musi działać w dwie strony. Dużo by o tym mówić Dziękuję za czytanie i komentarz Pozdrawiam serdecznie Kredens
andreas Opublikowano 12 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2025 @Stary_KredensMoja sunia kocha bezinteresownie i ja ją zresztą także. 1
Rekomendowane odpowiedzi