Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Proszalny Szczęśliwy ten, kto ma ogród, z którego widać na nocnym niebie Mleczną Drogę :)   Miaukot mnie rozbroił :)   Pozdrawiam
    • Samo pisanie z emocji Ba! Samo myślenie o pisaniu z emocji powoduje silne odczucia Stany zachłyśnięcia się powietrzem Z powodu lęku  przed odłączeniem od organizmu dwóch półkul mózgowych Co za tym idzie  Śmiercią Człowieka. Nie analizuj tego Czytaj to Duszą.  
    • @Waldemar_Talar_Talar   Kobiety jak te kwiaty, kto ma, ten bogaty.   Pozdrawiam!
    • @Poet Ka   Wiersz jest świetny - ma surrealistyczny klimat! Jego największą siłą jest ogromny kontrast -  mroczny i egzystencjalny cytat z Soundgarden (nie znałam tego utworu, ale już poznałam , a nawet wysłuchałam :) zderza się tu z absurdalną sytuacją i kulinarną grą słów ("kopara" , "kaparów"). Ta "pizza równoległa do czasu zagięcia" - świetnie oddaje poczucie aberracji i odrealnienia, o którym wspomina tytuł. Po prostu czysta fizyka kwantowa w gastronomii. (To już nie moje :) )
    • jeśli zabijesz człowieka  w kolejnym wcieleniu  będziesz musiał mordować zawodowo   zmiennokształtność dusz wymaga ich światło rodzi się z cierpienia    wojny nie zatrzymasz  dzieci indygo    Jezus przedzierając się między światami  podniósł z grobów tysiące    za spóźnienie Żydów  dziś odpowiemy                 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...