Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 16 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2025 Dobry wieczór, też napisałem wiersz o Panu Prezydencie Karolu Nawrockim - przed chwilą. Łukasz Jasiński 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 17 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2025 (edytowane) @violetta Mój Tajny Ruch Oporu zrobił wszystko: następuje powolny upadek Donalda Tuska, Wołodymyra Zełeńskiego i Binjamina Netanjahuja - polskie służby specjalne nic wspólnego z tym nie mają - są bardzo słabe i co dalej? Trzeba czekać... Łukasz Jasiński Edytowane 17 Lipca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 17 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2025 @Łukasz Jasiński czekam na Wielkiego Nowego Prezydenta:) 2
violetta Opublikowano 25 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2025 Jestem zachwycona Prezydentem, jego wypowiedzi same wpadają w ucho, niesamowite jak się płynnie wypowiada i jak mówi pięknym polskim językiem:) brawo ty:) 3
violetta Opublikowano 25 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2025 @Migrenachetnie będę go słuchała, co mu nie pasuje. Uważam, że świetnie, prosto wyjaśnia. 1
Kamil Olszówka Opublikowano 25 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2025 @violetta Polecam łaskawej uwadze ten artykuł mojego autorstwa... Pozdrawiam! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
violetta Opublikowano 28 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2025 @Kamil Olszówka co za piękne przypomnienie:) a Para Prezydencka nas zaprasza na słuchanie Jana Kochanowskiego:) 2
UtratabezStraty Opublikowano 26 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alu, przez cały ten twój wywód przewija się, według mnie, jakaś słuszna myśl. Myślę, że należy oddzielać literaturę od propagandy politycznej, od politycznych manifestów. Chodzi też o to, że to, co na co dzień nazywamy polityką, często jest pewną wierzchnią warstwą naszej rzeczywistości albo wręcz grą pozorów. Pod tą wierzchnią warstwą natomiast znajdują się pewne struktury cywilizacyjne, które na co dzień są mało dostrzegalne, i tu właśnie jest pole dla popisu dla literatury - czy to poezji, czy to prozy. 1
Tectosmith Opublikowano 26 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2025 @Kamil OlszówkaNie doczytałem do końca, bo nikt kto posiada jakąkolwiek wiedzę i mądrość nie przebrnie przez to wszystko. I właśnie dlatego nie jest mi żal, że prezydent jest, jaki jest. Wy, Polacy, zasłużyliście na takiego prezydenta i bardzo Wam tego gratuluję. Ja natomiast, cieszę się własną wolnością, człowieczeństwem, zdrowym rozsądkiem i prawem wyboru. Zdecydowane nie dla tekstu. Pozdrawiam serdecznie.
Maciek.J Opublikowano 26 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2025 @violetta tylko chyba nie w stylu Trzaska 2
Rekomendowane odpowiedzi