Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Somalija

Rzeczywiście, jest pani bardzo ładna, a poczty nie blokowałem, po prostu: poderwałem panią w sposób kulturalny i najwidoczniej pani szału dostała, mam swoje zasady - nie donoszę i nie blokuję, owszem: czasami zgłaszam i tego nie ukrywam, niech pani sama zajrzy do mojego wiersza pod tytułem: "Legenda o Świętym Łukaszu" - tam jakiś nick wrzucił mi tą samą piosenkę chyba z dwadzieścia razy (spam) i jeszcze miał tupet - czy pan w ogóle słyszy? Zgłosiłem panu Mariuszowi Konkielowi i co? I nic - ona wciąż tam jest, pani Agnieszko, po prostu żyje pani stereotypami, gdyby samotna matka zechciała ze mną zamieszkać - nie ma problemu, tylko: na moich warunkach - nie dałbym rady utrzymać dwie osoby - musiałaby pracować, dajmy przykład: ja z jej synem - będziemy sobie leżeć w pokoju na materacu - ja będę pił piwo w puszce, on: kolę w puszce i będziemy słuchać wojskowych piosenek, natomiast: jego mama będzie mogła zaprosić przyjaciółkę na ploteczki w kuchni, można tak?

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

@violetta

Nie, żony nie szukam, bo: nie chcę mieć problemów z jakimś mężem, szukam po prostu wolnej panny.

Łukasz Jasiński 

@Somalija

Czyli taki Sowa mnie non stop personalnie atakował i jego agresja przeszła na mnie i to ja jestem winien, tak? Nie, pani Agnieszko, otóż to: niech pani przeczyta to...

Wredne* 

osoby można rozpoznać po kilku charakterystycznych cechach:

- psychomanipulacja - wredne osoby często stosują techniki manipulacyjne, aby osiągnąć swoje cele - nie zważając na uczucia innych ludzi,

- nieobiektywna krytyka, obrażanie i ataki personalne - wredne osoby mają tendencję do ciągłego oceniania, atakowania i obrażania innych ludzi - często bez uzasadnionego powodu,

- zazdrość - wredne osoby nie mogą znieść sukcesów innych ludzi i umniejszają - je,

- brak jakiejkolwiek empatii - wredne osoby nie potrafią współczuć i wnikać w sytuację innych ludzi,

- dwulicowość - wredne osoby potrafią być miłe i uprzejme na pokaz, natomiast: za plecami knuć - intrygi,

przebywanie w towarzystwie wrednych osób może mieć negatywny wpływ na nasze zdrowie psychiczne - najcięższe skutki - to:

- stres - ciągłe obcowanie z toksycznym zachowaniem prowadzi do zwiększonego poziomu stresu - matki wszystkich chorób,

- podświadome zaniżona samoocena - ciągła - nieobiektywna krytyka, obrażanie i ataki personalne - mogą obniżyć naszą samoocenę - to nic innego jak ideologia pedagogiki wstydu,

- samoizolacja społeczna - z czasem możemy unikać kontaktu z innymi ludźmi w celu ochrony własnego organizmu przed negatywnymi emocjami - pasożytującą energią - to nic innego jak samozachowawczy instynkt przetrwania.

Źródło: Strona - Kobieta 

*zrobiłem drobną edycję - treść bez zmian 

A poza tym: jeśli ktoś mi pluje w twarz, a ja mam udawać, iż to deszcz pada? Albo to: żyd to żyd, katolik to katolik i muzułmanin to muzułmanin - to są sekty monoteistyczne - to też agresja słowna? Teraz to już z braku logicznych argumentów wymyślili - "wrażliwość" - tymczasem: jak ja to odbieram? Jako próbę narzucenia mi swojej własnej tożsamości - wejście mi na głowę i bezczelne żądania szacunku - bez żadnego uzasadnienia, niech pani sama sobie odpowie na pytanie: jeśli pani wleje brudną wodę do czystej - wtedy jaka będzie czysta woda?

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

@Łukasz Jasiński Proszę się już Sową nie przejmować, on był słaby i nieudolny.

Jadę zaraz na rower, prześlę Panu fotki z przejazdu... W tym sezonie zrobiłam już 550 km, dziś będzie 10 km, bo mam zapalenie nerwów czaszkowych i słabo się czuję, ale pojadę na chwilę.

Opublikowano

@Somalija

A ja co zrobiłem? Byłem na spacerze na Starym Mieście w Warszawie i piłem piwko - policja nie miała do mnie żadnej pretensji, otóż to: na Barbakanie siedzi stado meneli, ja...

- Dzień dobry państwu!

- Dzień dobry panu!

- Czy może mnie pan przepuścić?

- Proszę bardzo!

- Dziękuję bardzo!

Taka była rozmowa z panem aspirantem, tak: z łatwością rozpoznaję stopnie na mundurach...

Albo na Grochowie byłem w remizie strażackiej...

- Dzień dobry!

- Dzień dobry!

- Jako były pracownik Archiwum Akt Nowych miałem szkolenie z Obrony Cywilnej i podczas upałów nie wolno pić wódki - to materiał łatwopalny, zimne piwa - owszem...

Właśnie: na Grochowie jest remiza strażacka i szkoła strażacka - tam młodzi ludzie w przyszłości będę strażakami, reszta młodych ludzi? 

- Wakacje! Wakacje! Wakacje!

- Przystanek Woodstock i Pielgrzymka na Jasną Górę, tak?

- A po powrocie będą same problemy i kto będzie musiał rozwiązywać cudze problemy? Takie jak narkomania, alkoholizm i niechciane ciąże? Ja?

I tutaj dochodzimy do kolejnego wniosku: uregulowana prawnie aborcja, kara śmierci i eutanazja - powinna być wpisana do Konstytucji Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej, proste i logiczne i jasne, pani Agniesiu?

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

@violetta

Niech pani przestanie głupoty gadać, otóż to: przeżyłem wszystko i co? Umrę jak będę miał osiemdziesiąt lat, a co? Ludzie, którzy wyczuwają kres własnego życia - odchodzą spokojnie i w ciszy, ci, którzy z własnej śmierci robią... A zresztą... Co mi do tego?

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Nie wolno popadać w depresję. Będzie co będzie... Ja zamówiłam pudło upiększaczy, kremów i balsamów

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Piosenka która niesie kawałek historii, więc nie można jej negować

Opublikowano

@Somalija
jest apokalipsa, nie depresja. Gdy USA zrzucą atomówkę, Iran wystrzeli rakiety w naszym kierunku przeciwko USA, po to jest Radzikowo, nie żeby bronić naszą ziemię tylko ich. Świat jest bardzo zagrożony. A Polska najbardziej. 

Opublikowano (edytowane)

@Somalija

I właśnie tu jest problem, pani Agnieszko, kto - kto zna historię Narodu Polskiego - rozumie...

Łukasz Jasiński 

@violetta

Nie wystrzeli: pani punkt widzenia jest zgodny z narracją żydowską, a co będzie: kiedy Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego specjalnie wysadzi ten syf gdzieś na zadupiu? Więc? Wtedy Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego dostanie łatkę terrorystów czy patriotów? Otóż to: nie zna pani Ruchu Narodowego - to są ludzie piekielne inteligentni - byli szkoleni przez dwadzieścia lat, natomiast: ja - przez blisko trzydzieści lat byłem szkolony przez Żandarmerię Wojskową, co pani na to?

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@violetta

Jak widać: pani dąży do wojny, a ja - próbuję powstrzymać wojnę - pani jest agresywna, ja - spokojny i co dalej? Pani prezentuje punkt widzenia - romantyczny i samobójczy, ja - pragmatyczny, realny i wyrafinowany - mój Tajny Ruch Oporu jest jeszcze bardziej radykalny od Ruchu Narodowego, który zresztą jest przeciwnikiem aborcji, kary śmierci i eutanazji - robi wszystko na opak i to nieświadomie przez czarną mafię.

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@violetta

Fakt pierwszy: to Centralna Agencja Wywiadu (CIA) wysadziła wieżowce w USA, aby mieć powody do ataku na Irak i Afganistan, fakt drugi: w Polsce jest coraz więcej emigrantów i według pani logiki - raczej powinni uciekać przed "apokalipsą" i co robią - walą do Polski drzwiami i oknami, fakt trzeci: Iran nie posiada bomby atomowej, natomiast: Izrael tak i to nielegalnie, poza tym: czy uczyli panią w szkole podstawowej logicznego i samodzielnego myślenia? A może zrobili pani wodę z mózgu i papkę propagandową? Dla pani punkt widzenia jest taki: kiedy w Polsce było rosyjskie wojsko - Polska była wolna, a kiedy w Polsce jest amerykańskie wojsko i natowskie - Polski nie ma, tak? Dlatego właśnie ma pani całkiem nierówno w pustym łbie bez rozumu i taka jest bolesna i okrutna prawda i tutaj jest właśnie problem - dla pani to ja jestem agresywny, dla mnie - pani - wprowadza pani chaos myślowy, panikę i dezinformację i na czyją korzyść? Nie, nie na korzyść Narodu Polskiego i Państwa Polskiego, wręcz przeciwnie i podczas Stanu Wojennego otrzymałby pani kulę w łeb za zdradę Polski.

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

@Łukasz Jasiński wojna to też bieda, zginie jedna czwarta ludzkości, będzie głód, już co się dzieje w strefie gazy, w Jemenie, będzie jakaś plaga, choroby. Iran nie troszczy się o swoich ludzi, nie dzielą się kasą, a handlują ropą z Chinami. Tak jak Ruscy robią. Jezus oczywiście zwycięży, jak to w bajkach bywa i ich pozabija. Amen.

Opublikowano (edytowane)

@violetta

Nieprawda, pani Valerio, ma pani klepki na oczach...

Łukasz Jasiński 

@Somalija

Dzień dobry, pani Agnieszko, teraz mogę rozmawiać - miałem blokadę na pięć dni na temat Izraela, nomen omen: ten komentarz dałem jakiś miesiąc temu i w międzyczasie otrzymałem trzy odpowiedzi pod wierszami innych użytkowników - nie mogłem odpowiedzieć z wiadomych przyczyn, jednak: jest pani bardzo mądra... Nie odpowiadam, to: autorzy myślą, że ich ignoruję i nie w ogóle nie myślą - dlaczego nie odpowiadam? Opublikuję dzisiaj wiersz pod tytułem - "O mowie nienawiści" - gdyby pani była zainteresowana...

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Łukasz Jasiński oj pocieszasz zawsze, ja jestem wrakiem po pracy:) miło poczytam, choć nie mam siły odpisywać:)

@Łukasz Jasiński być może dążę do wojen, walczę o swoje prawa:) przypomniała, sobie, że miasto niedawno wyremontowała pięknie kamienicę przy szpitalu na Solcu, a są tam mieszkania komunalne i pierwsi mieszkańcy, czyli miasto jednak stać na remonty i dawać ludziom mieszkać:)

Edytowane przez violetta (wyświetl historię edycji)