Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Maja 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 ty się nie obnoś tak ze szczęściem jeszcze wyniucha ludzka zawiść okrutnie podła bezlitosna porzucić każe i zostawić szczęście jest wątłe i strachliwe nie cierpi krzyku ni rozgłosów materii wielce delikatnej na którą licho znajdzie sposób więc nie rozwieraj słów na oścież kiedy poczułeś się miłośnie przebądź je cicho cichusieńko może przeżyje jedną wiosnę 20
Stary_Kredens Opublikowano 8 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 @Alicja_Wysocka cóż kiedy człowiek szczęściem chce się podzielić z całym światem, bo człowiek prawdziwie szcze śliwy czuje się wolny i kocha innych ludzi, a oni ? No właśnie 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 @Stary_Kredens Kredensiku, tak jakoś przyszła mi do głowy serwantka mojej babci. Ładna, stareńka, przeszklona ciętym wąziutkim szkłem, a w środku, jeszcze starsza porcelana. Ładny to był mebelek. Sorki za wycieczkę. Tak, tak, szczęśliwi ludzie chcieliby wykrzyczeć całemu światu własną radość i szczęście, ale nie zawsze można. Kochać można pomimo i wtedy trzeba być cicho. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję :) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 8 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 Jeśli moją miłością jest Polska i mam to ukrywać w sekrecie? Łukasz Jasiński
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 @Łukasz Jasiński Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ech, no pan szuka zaczepki czy czego? To może transparent, głośnik i na Marszałkowską do Warszawy. TV to zobaczy i pokaże :) 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 miast słów nie powiem co rozwiera szczęście co nagle się zjawiło zaraz wyjaśniam drzwi do nieba i tylko o to mi chodziło bo już słyszałem komentarze ludzka fantazja nie zna granic niebo to niebo niech kojarzą to które stale jest nad nami :)) 1
andreas Opublikowano 8 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 @Alicja_Wysocka Zdaje się, że najlepiej o tym wiedzą Arabowie, bo swoim kobietom odsłonięte zostawiają tylko oczy, żeby przypadkiem komu innemu się nie spodobały. A jeśli chodzi o sekretne działanie to czasami warto stosować je w cichych, niepozornych interesikach,ale przynoszących stały dochód. Oczywiście, nie mówię tu o narkotykach, stręczycielstwie itp. Pozdrawiam Alicjo z zimnej Częstochowy. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 @Jacek_Suchowicz Dziękuję Jacku, Ty zawsze z wierszowanym kwiatkiem. @andreas Witaj Andreasie, Gdynia też dzisiaj zimna, w tej chwili 8 na plusie. W mojej klatce mieszkał Arab, lekarz chirurg z Egiptu, wiem jak traktują kobiety, ale bardzo mi pomógł, zmieniał opatrunki, usuwał szwy i złamanego grosza nie wziął. A przystojny jak nieszczęście i miły, że śni mi się czasem. Dzięki za odwiedziny, Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 8 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 @Alicja_Wysocka Zadałem tylko logiczne pytanie... Zresztą, niepotrzebnie... Miłego dnia... Łukasz Jasiński
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 @Łukasz Jasiński Wzajemnie :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 Witaj Alicjo - można i tak to widzieć jak w wierszu - Pzdr.serdecznie.
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 @Waldemar_Talar_Talar Dzięki Waldemarze :) Widzę i piszę w zależności od nastroju i pomysłu, może innego dnia napiszę na odwrót. Wiersz żyje swoim życiem, w wierszu niebo może być zielone, a trawa błękitna. Deszcz może padać z dołu do góry. Jednego dnia siedzę pod miotłą i beczę, a za chwilę lecę na księżyc, gwiżdżę na wszystko. pozdrawiam :) 1
Dominika Moon Opublikowano 8 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Świetny utwór Alicjo. To też rodzaj pewnej mentalności polskiej, że częściej i łatwiej jest nam narzekać i zachłysnąć się szczęściem niż w progu poczekać i nim pooddychać. "Zupa opinia" niekiedy w wielu domach na obiad gości a na drugie "schabowy z krytyką" ale najpierw trzeba się dobrze natłuc. Mówią, żeby nie chwalić, bo się zepsuje. (Chwal samochód tylko jak jesteś blisko mechanika :D w innym wypadku Broń Boże ;)) Delikatny, ulotny.. Pozdrowienia! 1
Rafael Marius Opublikowano 8 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Faktycznie trzeba uważać. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 @Dominika Moon Dzięki Dominiko, słyszałam, że zazdrość jest zgnilizną dla kości, ważne żeby samemu sobie takiej choroby nie fundować :) @Rafael Marius Trudniej jest nie zazdrościć przyjacielowi, któremu się powiodło, niż być wspaniałomyślnym wobec przyjaciela w nieszczęściu. Dziękuję i pozdrawiam :) 2
Dominika Moon Opublikowano 8 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dlatego warto wrzucić to do beczki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 @Dominika Moon Dobry pomysł :) 1
Marek.zak1 Opublikowano 8 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 ty się nie obnoś tak ze szczęściem jeszcze wyniucha ludzka zawiść Zgadzam się, a nie tylko chodzi o zawiść. Tym, którzy są smutni, samotni może być jeszcze smutniej. Poza tym obnoszenie się, czyli chwalenie się, afiszowanie czymkolwiek uważam za niefajną cechę, która nie przysparza sympatii. Poza tym, jak piszesz, szczęście to ulotna sprawa, nie lubi rozgłosu. Pozdrawiam 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadzam się :)
Dagna Opublikowano 8 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2025 … całość celnie podpatrzona i urokliwie ujęta w niewymuszonym stylu w słowa, natomiast pierwsza strofa - samo życie…):, pozdrawiam . 1
Rekomendowane odpowiedzi