Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Nata_Kruk 6 239
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
... za te słowa zostawiam plusik od mnie.
Wariatów nie brakuje, niestety.
A my.. żyjmy.. tak jak chcemy.
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Bożena De-Tre · Opublikowano
@Jacek_Suchowicz Jacku i co wtedy inni będą robić jak już poskładamy....ale przyznaję że warto ''dopracowac''...dzięki za odwiedziny z komentarzem. -
Przez Andrzej P. Zajączkowski · Opublikowano
Budzący się ranek śmieje się z nieba Nad złotego lata lasów zielonością, Cóż za świergot pieśni się rozlewa Pogodne światło witając z radością! Kępami róż kołysze wiatr świeży I przez otwarte okno się zachwyca Owiewając łoże, na którym leży Dama z oczami jak gołębica; Gołębie ma oczy i włosy lśniące, Aksamitne policzki rzeźbione I dłonie miękkie i urzekające Na śnieżnobiałej piersi złożone. Jej sióstr i braci stopy już słychać, Strącają rosy krople pachnące I ona śpiesznie się zrywa witać Trawę i kwiaty, a także słońce. I Emily (nie mogę się doszukać czy to Gondal, ale zgaduję, że tak. Proszę dać znać, jeśli ktoś wie): Awaking morning laughs from heaven On golden summer's forests green, And what a gush of song is given To welcome in that light serene! A fresh wind waves the clustering roses And through the open window sighs Around the couch where she reposes, The lady with the dovelike eyes; With dovelike eyes and shining hair, And velvet cheek so sweetly moulded; And hands so soft and white and fair Above her snowy bosom folded. Her sister's and her brother's feet Are brushing off the scented dew, And she springs up in haste to greet The grass and flowers and sunshine too. -
Przez Bożena De-Tre · Opublikowano
@Leszczym ...ale i tak spróbuje...mam nadzieję że chociaż coś ''wyłuskam''.. -
Przez Jacek_Suchowicz · Opublikowano
wiesz jak fajnie można posklejać: w kawiarence nadmorskiej kelner nucił pod wąsem Eurydyki tańczące i dalej historia z morałem :)) -
Przez Leszczym · Opublikowano
@Bożena De-Tre Bożena, ależ mogło się nie udać :) Na spokojnie. Dziękuję, ale nie trzeba w niehity się wsłuchiwać, naprawdę nie trzeba, tak mnie coś naszło i zrobiłem tego dzisiejszego potworka. Bywa.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne