Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Maja Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 Maja był raz sobie pan szczygiełek miał pomysłów łepek pełen, więc układał sobie piórka po czym sfruwał na podwórka. słonko wyżej, listki młode wykorzystać chcę urodę gniazdko przecież mam gotowe, to mi trzeba szczygiełkowej. znalazł śliczną ci ptaszynę przyfruwała na leszczynę, między listki się chowała stamtąd pawia podglądała. darmo szczygieł czekał, prosił, smakołyki dla niej znosił, toż to głupi paw! niestety nie rozumiem tej kobiety! dumny, próżny, nic nie robi tylko trawnik sobą zdobi, gniazdka ci nie wybuduje ty do niego nie pasujesz! a paw dumnie nóżki stawia ciągle ogon swój rozstawia. ani spojrzy na leszczynę patrzy w pióra, nie w dziewczynę. i do teraz siedzi w krzakach zapatrzona na cudptaka, szczygieł ruszył wreszcie skrzydło bo czekanie mu już zbrzydło - na cóż jam się tak zadurzył? ...poszedł spić się do kałuży! * morał sam się poukładał, że na szczęście swe wypada, machnąć ręką, kiedy ona tylko w próżność zapatrzona. Rymy są dla dzieci, one to lubią :) 16
- - - Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja O ptaszkach. Dla dzieci... Czasami trzeba uważać z tytułami. 3
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja Rymy są dla dzieci, ale co do wierszyka, to już nie jestem taki pewien. :))) Pozdrawiam. 1
- - - Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja @Sylwester_Lasota Racja. Trzeba uważać, żeby nie dostać Ustawą o wychowaniu w trzeźwości... przez łeb. 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Maja Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja @Naram-sin No wiesz? Za skojarzenia nie odpowiadam. :)
- - - Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja @Alicja_Wysocka Bo z Ciebie taka grzeczna dziewczynka jest :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Maja Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poszedł się spić do kałuży, znowu skojarzenia? Dla dzieci to jest :) @Sylwester_Lasota Panowie, no co jest z Wami dzisiaj? :) @Wochen, dziękuję za wdepnięcie :) 1
andrew Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja @Alicja_Wysocka Ślicznie, bardzo ... okno otwarte na pobliskie drzewo tęsknie z gałęzi spogląda sikorka pamięta nas a my nas już nie ma... poszliśmy ogadać szczygiełka .. Pozdrawiam serdecznie Miłego popołudnia 2
- - - Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trafiło na dużych i niegrzecznych chłopców. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Maja Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja @Naram-sin Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo grzeczna i nie chcę z Tobą zadzierać :) @andrew Tylko wszystkie pawie, przeganiać, również pozdrawiam :) @Naram-sin Oj, to już nie mam żadnego wpływu na to, kto się za kim, za czym ogląda :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja (edytowane) ja bym morał ciut przekręcił i nie zdziwi to nikogo panie w życiu jedno nęci i niestety to jest ogon :))) Edytowane 4 Maja przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja @Alicja_Wysocka ja też mam takiego szczygiełka:) Tylko czekam aż mnie weźmie:)
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Maja Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja @violetta Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Viola, chyba aż go weźmie. Pozdrawiam :) @Jacek_Suchowicz A panów te "piórka :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Maja Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja @violetta A On Tobie, nie? Nigdy? Kobietom więcej wolno, bo: Zatem, w swojej wspaniałej fantazji, wziął trochę blasku słońca, faz księżyca, migotania gwiazd, łagodności pagórków, uroku nieba, wspaniałości nocy... i jeszcze dorzucił łagodne ruchy gazeli, falującą grzywę konia, miękki aksamit fiołków, odurzający zapach róży i hiacyntów, przejrzystą świeżość wody, ciepło ognia, lekkość powietrza, ukrytą tajemnicę życia zaczerpniętą od ziemi, ...a ze światła kolory. Wymieszał to wszystko bardzo delikatnie, i oto została stworzona kobieta! 1
violetta Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja @Alicja_Wysocka nie, no też podpadł:) umiesz ładnie malować wiersze:) niedługo wrzucę swój nowy wiersz, zapraszam:)
Rafael Marius Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja @Alicja_Wysocka Dzieci też mają swoje miłości. Ja też miałem nie jedną. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Maja Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja @violetta Dziękuję, może masz życzliwe oczy? Malować? Nie bardzo, wolę pisać, nawet bardziej niż mówić. Przy pisaniu można się zastanowić, a słowo? Czasem jak się palnie aż zaiskrzy i cofnąć się już nie da. @Rafael Marius Oj wiem, nawet już w przedszkolu :) 2
Stary_Kredens Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja @Alicja_Wysocka mnie też to śpicie skojarzyło się z wypiciem czegoś mocniejszego i to dość jednoznacznie. A tak w ogóle super wierszyk i rymy ok. One są zawsze dobre jak współgrają z całością Pozdrawiam serdecznie Kredens
Rafael Marius Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie. Ale u nas nie było żadnych pawi, zatem tego rodzaju problem nie istniał.
Rekomendowane odpowiedzi