Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Ewelina Opublikowano 1 Maja 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2025 (edytowane) Odpływam w słowa, które nie wybrzmiały, jeszcze za wcześnie na lśniące poranki, jeszcze trochę się waham na księżyc wskoczyć, by mieć to, co kocham, na wyciągnięcie ręki. Edytowane 1 Maja 2025 przez Ewelina (wyświetl historię edycji) 10
Deonix_ Opublikowano 1 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2025 Te "słowa, które nie wybrzmiały" już mi się gdzieś czytały wielokroć, ale wskakiwanie na księżyc mi się podoba :) Wierszyk w Twoim stylu, ale Peelkę i jej zawahania rozumiem :) Przy spełnianiu marzeń bywa, że człowieka lęk zdejmuje, i ogólnie - radość to też stres, o czym się często nie pamięta :) Co nie znaczy, że należy jej unikać :) Pozdrawiam :)) Deo 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2025 a może jeszcze przetrzymać trochę aby usłyszeć to co nie wybrzmiało nabrać pewności na drzewo wskoczyć wiedzieć że wszystko uniesie gałąź :))) 1
Ewelina Opublikowano 1 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2025 @Deonix_ tak, to prawda. Też często te słowa, nie tyle czytam, co słyszę :) Dość powszechny frazes. Dziękuję za komentarz i przychylność Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam @Jacek_Suchowicz z tą gałęzią to może być różnie Rozbawiłeś mnie, dziękuję bardzo
Gość Opublikowano 1 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2025 @Deonix_Wiersz jednak potrzebuje tych słów, które nie wybrzmiały. Ich nieobecność pociąga za sobą ułomność, niekompletność świata przedstawionego. Sęk w tym, żeby znaleźć metaforę, a nie jej płytki substytut.
Deonix_ Opublikowano 1 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2025 (edytowane) @Naram-sin A ja nie twierdzę, że nie :) Budowa swoistych, oryginalnych utworów wymaga niekiedy zwykłych, prostych cegiełek. Ale te "słowa niewypowiedziane" widziałam już tyle razy, że mimowolnie się skrzywiłam, stąd moja reakcja komentarzowa. I do niczego przecież Autorki nie zmuszam :) Deo P.S. Sama kiedyś zgrzeszyłam zajrzeniem w duszę w swojej Re(-)sekcji, więc zgadzam się z Twoim komentarzem :) Edytowane 1 Maja 2025 przez Deonix_ (wyświetl historię edycji) 1
Gość Opublikowano 1 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2025 @Deonix_ Masz rację, z tym że pozornie ten sam banał trzeba różnie traktować w różnych wierszach. W większości utworów bywa niestety tylko jedną z "wkładek" do zupy, wtedy nie ma co sobie głowy zawracać, ale czasem jednak jest nieudolną próbą powiedzenia czegoś ważnego i wtedy trzeba wymyślić lepszy zamiennik.
FaLcorN Opublikowano 1 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2025 (edytowane) @Ewelina Za krótko, pozdrawiam. Edytowane 1 Maja 2025 przez FaLcorN (wyświetl historię edycji) 1
Ewelina Opublikowano 1 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2025 @FaLcorN za wcześnie na więcej 1
FaLcorN Opublikowano 1 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To już deklaracja, jeszcze tylko cierpliwość, albo decyzja. 1
Rafael Marius Opublikowano 1 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Księżyc ma zawsze ma swoją ciemną stronę może dlatego. Nigdy nie wiadomo gdzie się trafi. 2
Ewelina Opublikowano 1 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2025 @Rafael Marius co prawda, to prawda. Życie to jednak niespodzianka. Spodziewać się niespodziewanego to chyba dobra strategia życiowa. 1
violetta Opublikowano 1 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2025 Skromność i nieśmiałość w wierszu:) 1
Ewelina Opublikowano 1 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2025 @violetta bardzo mi miło Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi