Ten utwór został doceniony przez użytkowników. andreas Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 w moim ogrodzie najskrytszych marzeń gdzie nawet cisza na palcach stąpa magiczne miejsca w alejkach znaczę bym kiedy zechcę w rozkwitłych pąkach mógł wciąż odkrywać te sny na jawie co razem z wonią nad głową błądzą a potem z płatków wróżyć jak dawniej i ulatywać ku innym słońcom by tęsknie wracać do owych ścieżek jak i do kwiatów zaczarowanych z ręką pod głową nocami leżeć do świtu marzyć sobie z gwiazdami 17
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 marzenia nasze niczym narkotyk czarują kwieciem słońcem i snami nie szkoda życia gdyż duch jest w lecie ciało w jesieni - łabędzi taniec poznamy wkrótce tajniki świata tajniki słońc piękno przestworzy a póki co po ziemi chadzać jeśli się da tworzyć i tworzyć :))) 1
mariusz ziółkowski Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 @andreas Ależ to ładnie płynie. Z dużą przyjemnością czytałem, choć bez zagadek. Pozdrawiam.
andreas Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 @mariusz ziółkowski Wiem,że lubisz zagadki, ale ja wolę bez gatek... 2
MIROSŁAW C. Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 @andreas "Zawsze znajdą się kwiaty dla tych, którzy chcą je zobaczyć". Pozdrawiam. 1
mariusz ziółkowski Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 @andreas ... bez gatek, to już rzeczywiście nie zagadka. 1
moina Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 @mariusz ziółkowski Oj, ja tu widzę wiele zagadek... "logicznie" idąc, jest tu mnóstwo pytań: jaka, jaki itd. O tytule już nie wspomnę. @andreas A tak poważnie, Ty taki trochę romantyk jesteś. ..."Gdzie nawet cisza na palcach stąpa"... Jakby co, to mnie rozmarzyło… Weszłam tam sobie i, powiem Ci, dobrze mi w tym ogrodzie. 1
Manek Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Do świtu marzyć i dłużej jeszcze, Pod promień słońca, z tęczą i deszczem, Wzlecieć na jawie, jak kiedyś we śnie, Zanurzyć w baśnie siebie bezkreśnie. 1
violetta Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Baśniowo i rozpływa się pod czas czytania:) uczta dla delikatnych:)
andreas Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 @Deonix_ Znam tę piosenkę i bardzo ją lubię. Dzięki.
Alicja_Wysocka Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 @andreas Tobie niech z wszystkich pączków, które są jeszcze stulone w chęciach bardzo nieśmiałych rozkwitną pysznie niosąc spełnienie ścieląc pod stopy, życie w aksamit 1
Rafael Marius Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może jeszcze gdzieś się takie znajdą nie tylko w marzeniach, choć czasy mało ogrodowe.
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Ładnie Łukasz Jasiński
andreas Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 @Łukasz Jasiński Wielkie dzięki. @Alicja_Wysocka Takie życzenia jak Twoje to lubię przyjmować w przeciwieństwie do "zdrowia,szczęścia,pomyślności i dużo pieniędzy".Pozdrawiam serdecznie Alicjo. 1
andreas Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 @Rafael Marius Są jeszcze pasjonaci ogrodów i te ich realne wypielęgnowane cacuszka wyglądają jak marzenia z naszych wierszyków.Pozdrawiam. @violetta Dzięki delikatna Violetto.Pozdrawiam. @Manek Widzę,że z Ciebie też jest niezły marzyciel.Pozdrawiam. @MIROSŁAW C. Pięknie poetycko powiedziane.Pozdrawiam. @Jacek_Suchowicz Święte słowa i w dodatku do rytmu.Dzięki. 1
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Wypielęgnowane cacuszka... No właśnie.
Rekomendowane odpowiedzi