Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 (edytowane) Piszesz: pacholę i że bose. Czarujesz rymem jak kokietka. Ja z innej opcji, bardzo proszę, uwielbiam kiedy ona lekka. A także musi być przyjemna, nie lubię kiedy jest zbyt łatwa. Ciutek swawolna, jeszcze rzewna i przypadkowo coś pogmatwa. Zwykle spokojna, nie nerwowa, czasem potrafi być narwana. Nietuzinkowy czar i powab. To jest poezja proszę pana! Edytowane 24 Kwietnia 2025 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 16
mariusz ziółkowski Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 @Jacek_Suchowicz Nie mogę się z tym nie zgodzić. Choć z rymami u mnie różnie, to podpisać się pod Twoimi słowami mógłbym. Pozdrawiam. 1
andreas Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 My "oba dwa" z tej samej rymowanej opcji. Świetnie to wyłuszczyłeś. Pozdrowionka. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 (edytowane) Nietuzinkowy... Tak powinien być... Łukasz Jasiński Edytowane 23 Kwietnia 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Adaś Marek Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 @Jacek_Suchowicz Jacku zapisuję do ulubionych... Pozdrawiam Adam 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 @mariusz ziółkowski dzięki rymy nie istotne dobry wiersz wybroni się sam dzieki @andreas dzięki ale nie jesteśmy jak dwie "konserwy" dzięki :))) 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 @Łukasz Jasiński dziękuję Pozdrawiam @Adaś Marek jak zwykle jesteś miły - Pozdrawiam 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 @Jacek_Suchowicz Nie, nie zrozumiał pan, chodziło mi o to, iż poprawnie piszemy - nietuzinkowy - razem... Łukasz Jasiński
violetta Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Fajne jak kobieta:) @Łukasz Jasiński poprawnie jest, wszystko zależy :) 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 @Jacek_Suchowicz Też mnie wyprowadziłeś w malinki, dopiero puenta rozjaśniła Pozdrawiam :) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 (edytowane) @violetta Nie, proszę pani, otóż to: Reguła mówi, że partykułę "nie" z przymiotnikami w stopniu równym piszemy łącznie. "Nietuzinkowy" pojawi się w zdaniu: Ten kolor jest nietuzinkowy. Kiedy chcemy podkreślić przeciwieństwo, słowo zapiszemy osobno, np.: To jest nie tuzinkowe, ale niezwykle oryginalne. Źródło:ortografia.pl I dlatego też: poprawnie piszemy - byłbym lub odwrotnie - bym był - w formie ruchomego czasownika - od byłem i będę. Łukasz Jasiński @violetta Przeraża mnie tutejsza ortografia, nie wspominając już o gramatyce - nie wspominając już o interpunkcji i nie mówię o panu Jacku, tylko: względnie o całości, proste i logiczne? Łukasz Jasiński Edytowane 23 Kwietnia 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 @Łukasz Jasiński pana Jacka uczysz, naszego kochanego pioniera:) 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 (edytowane) @violetta I teraz popełniłem błąd gramatyczny, dwa razy użyłem "nie wspominając już" i to jest, proszę pani, pełna świadomość - odpowiedzialność za własne słowa, natomiast: pana Jacka nie uczę, dałem po prostu merytoryczny komentarz dotyczący błędu ortograficznego i mam do tego prawo, kończąc: nie mam już zamiaru brać udziału w waszych "polemikach", wiadomo: zawsze winien będę ja, a donosiciele: to już święte aniołeczki... Łukasz Jasiński Edytowane 23 Kwietnia 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 @violetta @Łukasz Jasiński dzięki dopiero dotarło Ja stwierdzam po sobie że robię coraz więcej błędów. Komentarze pisane szybko, coś we łbie zaiskrzy i już jest na tapecie bo zaraz zgarną człowieka inne zajęcia (rodzina, dom, praca zawodowa stale się coś wokół dzieje) Jest komputerze poprawiacz błędów i jak nie podkreśla lecimy dalej. Wiem, że tak być nie powinno jeszcze raz przepraszam, ale jak zacznę myśleć o błędach ucieknie myśl Dzięki - jeszcze raz przepraszam! 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 (edytowane) @Jacek_Suchowicz Nie musi pan przepraszać, zresztą: wracamy do czasów prehistorycznych - dziś dominują takie kolorowe rysunki na SMS-ach i czerwone podkreślenia, które nie podkreślają błędów gramatycznych i interpunkcyjnych, tylko: ortograficzne, pewnie niedługo będziemy prowadzić werbalną komunikację za pośrednictwem małpiego wycia i kolorowych snów panu życzę. Łukasz Jasiński Edytowane 23 Kwietnia 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 ma pan rację - pismo obrazkowe no cóż zwalniamy i trzeba się poprawić pozdrawiam ps Zresztą proszę pana czy pan nie uważa, że się pan "czepia"? Ile razy słucham debat sejmowych - ponoć elity naszego narodu - dochodzę do wniosku, że jeszcze tak źle ze mną nie jest. Skoro elita, to cóż my małe żuczki:))))
andrew Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 @Jacek_Suchowicz To jest poezja Pozdrawiam serdecznie 5* Miłego wieczoru 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 @andrew dzięki :))
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Z interpunkcją też na bakier, a to ważny element wiersza, jeśli już się pojawia. Przydałaby się konsekwencja. pachole czy pacholę ->? Wiersz niczego nie odkrywa, choć napisany dość sprawnie, lekko.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2025 @Naram-sin Ale czy wiersz koniecznie musi coś odkrywać - dzięki za uwagi nie odkrywajmy co zakryte być może nie jest ono dla nas życie ma swoje tajemnice piekłem ciekawość pachnie z rana :)
Rekomendowane odpowiedzi