Rafael Marius Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację, choć zbyt wiele osób teraz tego nie czyni. Starsi prędzej, ale też w mniejszości. Za młodu tego nie robili to niepamięć zatarła ślady. Mnie było bardzo trudno czegoś od członków mojej rodziny się dowiedzieć, choć pytałem już jako przedszkolak. Zatem pokolenie pradziadków jeszcze się załapało na wywiady. A teraz dzięki temu jestem skarbnicą opowieści i nikt inny, bo nikt prócz mnie dziury w brzuchu staruszkom nie wiercił. Moja wytrwałość została nagrodzona i dzięki temu przekaz ocalał. Edytowane 1 Kwietnia 2025 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2025 @Rafael Marius ” Szkicowniki” to dobra rzecz…ja lubię rodzinne „ rozpoznania”. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 28 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 @Bożena De-Tre Bożeno, ciekawy baśniowy świat stworzyłaś w tym wierszu. Pajęczyna na wietrze w tytule zachęca od samego początku w zagłębienie się w treść wiersza. Pozdrawiam! 1
Bożena De-Tre Opublikowano 28 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 @Wiesław J.K. Dziękuję za miłą ocenę...i niby tylko''pajęczyna''a miała swoja ''strategie pająka''.... 1
Rekomendowane odpowiedzi