Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pytania bolą bardziej, bo.. wie, że padną... czyli dobra intuicja.

Ta droga, jeśli.. nawet w dół.. deszcz obmyje to, co burzyło jakieś sprawy.

To może być dobra "prognoza".

Pozdrawiam.

Opublikowano

a po co wczoraj zatrzymywać

i na dodatek pod podszewką

ono ma odejść nie być zmorą

wraz z kawą iść nam będzie lekko

a czy pytania muszą boleć

skoro zakładasz że wnet padną

być może w nich istoty kolec

a tobie dostrzec go niełatwo

gdy droga stale idzie w górę

może nie umiałbyś docenić

więc w dół i z trudem musisz unieść

zawalcz o szczęście chociaż weny

:))

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Chciałbym Ci pisać że Cię kocham,  Że w życiu otulę Cię moją opieką, Że to co za nami to tylko przeżycia,  Bo przed nami tylko reszta życia, Więc błagam uwierz we mnie i w siebie.  Nic nam nie zostanie gdy jedno będzie w niebie I z liściem ostatnim co spadnie zapamiętasz Nigdy w Ciebie wiary nie utraciłem __________________________ Wiersz napisany w minutę o 2.18 15.04.26 Z tęsknoty.
    • @Nata_Kruk   to nie fuga to kamuflaż pęknięcia .   brud pod paznokciem estetyki. sklejamy się pozorem, aż zaczyna brzmiec jak muzyka choć to tylko zwykły trzask. koncert rozpadu, w ktorym harmonia jest halucynacją     teraz rozumiem Nata.   Twoja krótka forma.....   super:)     zastanawiam się jak miałbym tekst wydłużyć!   chyba nijak.   bo jest świetnie zamknięty:)    
    • @jan_komułzykantA witaj Janku! Wiesz co, zawsze się uśmiecham i cieszę jak Cię widzę i to mi nie przechodzi. Serdeczności :)   @Mitylene , ukłony :)
    • @Intersubiektywny dla mnie ten motyw lustra w wierszu jest takimi wrotami do innego świata, które są granicą pomiędzy rzeczywistością, a snem , lub śmiercią. To lustro ma jeszcze jedną funkcję - obnaża prawdę o nas samych, którą nie zawsze łatwo jest nam się skonfrontować. Interesujący wiersz!
    • @Waldemar_Talar_Talar   dziękuję bardzo Waldemarze :)         @KOBIETA   Domi.   fantastycznie, że jesteś:)   dziękuję:)   ale.......   zabrzmiało jakbym ja miał coś wspólnego z intrygami!!!!!!!   co??????        
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...