Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Twój wiersz bardzo pobudza wyobraźnię, a te półkule pobudziły również moją pamięć...   Przenikliwy dyrektor   w strachu dyrektor szkoły z Włocławka czy aby atlas zna geografka bo nieziemskie ma półkule więc jej wiedzy brak w ogóle i nie opisze globu ni skrawka   Wschodnia i zachodnia?   do ślicznej geograf w Stambule przytulił się nieuk tak czule że wiedzę o świecie wycisnął z niej przecie choć miała niewielkie półkule   Zła aura Ewy?   gdy uzdrowiciel chciał Ewie w Kole tej z wielkim biustem zmienić biopole zamiar spalił na panewce bo nie zbliżył się ku Ewce takie ogromne miała przedpole   Pozdrowionka.
    • I z przysłowia wyszedł fajny wierszyk. Pozdrawiam.
    • Pamiętam,że w toruńskich tramwajach drzwi również nie zamykały się automatycznie. Do liceum musiałem dojeżdżać tymi skrzypiącymi i piszczącymi na zakrętach pojazdami. Bywało, że dla draki wyskakiwałem z nich i biegłem obok trzymając się poręczy zainstalowanej na zewnątrz przy drzwiach. Nie było to mądre, ale jakoś przeżyłem. A odnośnie tego deszczu w Bydgoszczy, to prawdopodobnie pada również we Włocławku...   Szczyt oziębłości   zwiała oziębła Zośka z Włocławka od zbyt jurnego męża do Sławka lecz co wieczór klnie do diabła bo pod rynnę z deszczu wpadła a nie potrzebna jej nawet mżawka   Pozdrowionka.
    • @Corleone 11 Chyba nie było weny po tym spotkaniu;-)))) Dziękuję Ci, że zajrzałeś!
    • Bardzo ładnie. Kiedyś napisałem limeryk o oślej ławce i być może w nim też jest trochę romantyzmu...   Zajęcia pozalekcyjne   chociaż nieukiem był Staś z Włocławka i dobrze znana mu ośla ławka to w niej właśnie pani Ania uczyła go rozmnażania twierdząc że zbędna będzie poprawka   Pozdrowionka.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...