Ten utwór został doceniony przez użytkowników. piąteprzezdziesiąte Opublikowano 21 Marca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2025 Ja bym chciała do zimy w kącie siedzieć skulona lecz do okien wciąż puka ta co przyszła królować I zaprasza na spacer kolorami częstuje drzewa szumią serdecznie zenit czysty w lazurze Ludzie wokół szczęśliwi mój apetyt też rośnie ale patrzeć nie mogę tak mi jakoś nieznośnie Kaprys myśli bezdechy wciąż mnie ściska pod żebrem to co dudni gorliwie chce się wyrwać w tę przestrzeń Ptaki ślicznie śpiewają kwitną kwiaty w ogrodach a mnie chce się do zimy w jej ramionach się schować 13
tetu Opublikowano 21 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2025 Bardzo ładny, nastrojowy wiersz. Prosty, prawdziwy, naturalny i pełen uroku. Dobrze się czyta. Tytuł koreluje z treścią, spina całość. Ciekawe rymy. Wszystko tutaj na miejscu. Podoba się. Pozdrawiam. 3
wierszyki Opublikowano 21 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2025 Też mi się podoba :) A ja lubię szczerze takie mokre wiosny Które ciągną w płaszczach i zachwyt radosny Uniosą w kapturze też niejedną chmurkę I dogonię ciebie dogonię ze zdrówkiem. Pzdr Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2025 proste - ładne no bo jeszcze nie przyszło nie spotkałaś na drodze nie obdarzył przypadkiem ów następny przechodzień nie chwyciło za rękę nie związało ci oczy przyśpieszyło rytm serca rozplątało warkocze ... pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 22 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2025 @piąteprzezdziesiąte mało kto kocha zimę raczej czeka na wiosnę, no a ty wolisz chłody zimą znacznie radośniej? to szczególny przypadek i zakaźny być może byle nie epidemia jakby czuję się gorzej czuję dreszcze jakoweś jakieś smętki i żale żeby się nie zarazić chcę od ciebie ciut dalej A poważniej udało Ci się to dziecko, pozdrawiam mimo wszystko wiosennie :) 1
Rafael Marius Opublikowano 22 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To faktycznie nietypowo. 1
andreas Opublikowano 23 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 Pomysł i wykonanie pierwsza klasa. Myślę sobie tylko, że te ramiona były czyjeś inne, a działo się to zimą... Pozdrawiam. 1
Nata_Kruk Opublikowano 24 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @piąteprzezdziesiąte .... przeczytałam wiersz dwa razy i.. nie chcę kombinować z postem, ponieważ mam gotowy, dobry komentarz Tetu, do którego pozwolę sobie dołączyć. Bardzo ładny wiersz. Edytowane 24 Marca 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 20 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2025 @tetuUprzejmie dziękuję za komentarz i przepraszam za późne podziękowanie, ale perturbacje rodzinne trochę mnie sparaliżowały. Przesyłam wyrazy wdzięczności i serdeczne pozdrowienia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) @wierszyki Kocham zimę i jesień, ziąb, wichury, deszcze i śnieżyce. Dziękuję za komentarz i przesyłam serdeczne pozdrowienia :) @Jacek_Suchowicz Dziękuję za wierszowany cudny komentarz :) i przesyłam serdeczne pozdrowienia @iwonaroma Dziękuję za komentarz i przesyłam serdeczne pozdrowienia @Alicja_Wysocka Dziękuję za wierszowany komentarz i przesyłam serdeczne pozdrowienia Ps.: moje wewnętrzne dziecko skacze do góry, jak kangury :) @Rafael Marius Są na świecie dziwacy :) Dziękuję za komentarz i przesyłam serdeczne pozdrowienia @andreas Ciiiii :) Dziękuję za komentarz i przesyłam serdeczne pozdrowienia @Nata_Kruk Bardzo ładnie dziękuję za komentarz :) i przesyłam serdeczne pozdrowienia oraz @Lidia Maria Concertina Dziękuję! @m1234 Dziękuję! @moina Dziękuję! @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję! @JWF Dziękuję! Wszystkim bardzo dziękuję za czytanie 2
Rekomendowane odpowiedzi