Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Sacramentum*

I po raz kolejny zachodzi dzień,

horyzont wskazuje barwy wstydu,

znowu czuć drgania - chłód

i po raz kolejny nadchodzi cień:

cichy anioł życia - bez bezwstydu

gra i gra: orgii - głód

erotyki - taniec: harmonii - lśnień

i zmartwychwstaje on i bez wstydu:

słodkich snów - miodu słód...

*więcej informacji Państwo znajdą w następujących esejach: "Komentarz - komentarz odautorski" i "Mój drogi świecie" - Autor:

Łukasz Jasiński (marzec 2025)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

@mariusz ziółkowski

Oczywiście, a tak przy okazji: wbrew powszechnej opinii - nie robię zamieszania, tylko: porządek - usuwam bezwartościowe rymowanki, natomiast: te - niepoprawne politycznie - wrzucam na pierwsze miejsce w moim profilu za pośrednictwem artystycznych zdjęć w komentarzach i wszystko jest zgodne z tutejszym regulaminem, dziękuję za polubienie i komentarz, także: pozdrawiam...

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@mariusz ziółkowski

Tak, dlatego też: mam tylko cztery serduszka, a przeważnie w ciągu jednego dnia moje teksty miały klauzulę na zielono: "tekst został doceniony przez czytelników" - pewnie katolicy są na mnie wściekli, jeśli chodzi o politykę - ona jest wszędzie, niestety... Zresztą, kto zdecydował o takich rządach przy urnach wyborczych? Jeśli chodzi o mnie, to: głosowałem przeciwko wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej, także: byłem przeciwko wspieraniu Ukrainy, de facto: współczesnej - Chazarii, więc: mam czyste sumienie i nie mam żadnego obowiązku brać odpowiedzialności za wybory innych osób, tym bardziej: oni nie mają żadnego prawa przerzucać odpowiedzialności na takich ludzi jak ja - zabrania tego Konstytucja Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej, Kodeks Karny i Karta Praw Osób Niepełnosprawnych.

Łukasz Jasiński