Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 19 Marca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2025 (edytowane) Sacramentum* I po raz kolejny zachodzi dzień, horyzont wskazuje barwy wstydu, znowu czuć drgania - chłód i po raz kolejny nadchodzi cień: cichy anioł życia - bez bezwstydu gra i gra: orgii - głód erotyki - taniec: harmonii - lśnień i zmartwychwstaje on i bez wstydu: słodkich snów - miodu słód... *więcej informacji Państwo znajdą w następujących esejach: "Komentarz - komentarz odautorski" i "Mój drogi świecie" - Autor: Łukasz Jasiński (marzec 2025) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 19 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 8
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 19 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2025 (edytowane) @Roma Dziękuję Łukasz Jasiński Edytowane 19 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 20 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 20 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 20 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 (edytowane) "I nigdy nie bierz pod uwagę sugestywnych opinii, a zawsze szanuj te obiektywne - ciężką pracę intelektualną ludzi naprawdę bardzo mądrych." Filozof Łukasz Jasiński Edytowane 20 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 20 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 (edytowane) "I zawsze pilnuj własnego czasu, inaczej: ukradną ci go niewolnicy, jakby inaczej: złodzieje - czasu..." Filozof Łukasz Jasiński Edytowane 20 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
mariusz ziółkowski Opublikowano 20 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 @Łukasz Jasiński Wiersz zatrzymał mnie na dłużej, grą przeciwstawień. Pozdrawiam. 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 20 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 (edytowane) @mariusz ziółkowski Oczywiście, a tak przy okazji: wbrew powszechnej opinii - nie robię zamieszania, tylko: porządek - usuwam bezwartościowe rymowanki, natomiast: te - niepoprawne politycznie - wrzucam na pierwsze miejsce w moim profilu za pośrednictwem artystycznych zdjęć w komentarzach i wszystko jest zgodne z tutejszym regulaminem, dziękuję za polubienie i komentarz, także: pozdrawiam... Łukasz Jasiński Edytowane 20 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
mariusz ziółkowski Opublikowano 20 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 @Łukasz Jasiński nie ma polityki bez bezwstydu, więc wstydzę się za polityków. Pozdrawiam i biorę się za pisanie o ciszy. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 20 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 (edytowane) @mariusz ziółkowski Tak, dlatego też: mam tylko cztery serduszka, a przeważnie w ciągu jednego dnia moje teksty miały klauzulę na zielono: "tekst został doceniony przez czytelników" - pewnie katolicy są na mnie wściekli, jeśli chodzi o politykę - ona jest wszędzie, niestety... Zresztą, kto zdecydował o takich rządach przy urnach wyborczych? Jeśli chodzi o mnie, to: głosowałem przeciwko wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej, także: byłem przeciwko wspieraniu Ukrainy, de facto: współczesnej - Chazarii, więc: mam czyste sumienie i nie mam żadnego obowiązku brać odpowiedzialności za wybory innych osób, tym bardziej: oni nie mają żadnego prawa przerzucać odpowiedzialności na takich ludzi jak ja - zabrania tego Konstytucja Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej, Kodeks Karny i Karta Praw Osób Niepełnosprawnych. Łukasz Jasiński Edytowane 20 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 20 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 (edytowane) @Laura Alszer Dziękuję Łukasz Jasiński Edytowane 20 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 20 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 20 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 21 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 21 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Nata_Kruk Opublikowano 21 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2025 ... za Mariuszem, czuć grę przeciwstawień. Treść, rzekłabym odważna, życiowa.. dla wielu... @Łukasz Jasiński .. miłego dnia. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 21 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2025 (edytowane) @Nata_Kruk Dziękuję, pani Natalio Kruk, a używając takich zwrotów jak wstydu, bez bezwstydu i bez wstydu - nie popełniłem żadnego błędu ortograficznego, gramatycznego, poligraficznego, stylistycznego, merytorycznego, leksykalnego, fonetycznego, składniowego, fleksyjnego i interpunkcyjnego. Łukasz Jasiński Edytowane 21 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 21 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2025 (edytowane) Łukasz Jasiński Edytowane 21 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 21 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 21 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 22 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2025 (edytowane) "A ofiarami nie są ci, którzy wybierają zdrajców w powszechnych wyborach demokratycznych - oni są po prostu współzdrajcami." Filozof Łukasz Jasiński Edytowane 22 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 22 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2025 (edytowane) Łukasz Jasiński Edytowane 22 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 22 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 22 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi