Cyryl Opublikowano 2 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Z samogwałtu zrodzony poeta onanizuje myśli i spazmatycznie w słowa płodzi na kartce tej białej przeszłości wyrwanej Z prochu historii powstały strzepuje słowa krwawo w cztero – stron świata wiersz układane, który na wiatr rzucony w popiół obrócą Z krwi ojczyzny wykarmiony dziękuje wierszem ku pamięci narodu orła piórem pisanym co wiecznie głodować będzie Z miejsca w narodzie czyni pamięci tradycję walcząc o nieśmiertelności laur lecz przez społeczeństwo na zapomnienie skazany Z mieczem poezji kruszy żywym ciała, by ducha z ograniczeń cielesności uwolnić a jedynie martwych na świat przywołuje Z ducha wstępującego w serce przykład bierze mistycznej śmierci drogę znacząc do krzyża masowego grobu kultury współczesnej Z śmierci ostatnim tchnieniem dokonuje żywota w niepamięci mogile przez robaki zjadany, ale jako duch powróci robactwo pożreć
Wiktor Desiczewski Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 ej... ja jadłem właśnie... heh... jakoś nie trafia do mnie ten wiersz... ciekawie zbudowany i wogóle, ale nie mogę się w nim połapać.. ale może ja jestem jakiś dzisiaj rozstrojony heh pzdr wiktor
Irma Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 ten wiersz zdobedzie malo komentarzy, bo jestes malo znanym tu (chyba) autorem, dodatkowo wiersz jest zbyt "ciezki" i nalezy go "trawic" powoli. mimo to, zasluguje na uwage. przypisujesz poecie nie dokonca zrozumiala mi funkcje, przez co mam klopot z interpretacja calosci "Z ducha wstępującego w serce przykład bierze mistycznej śmierci drogę znacząc do krzyża masowego grobu kultury współczesnej Z śmierci ostatnim tchnieniem dokonuje żywota w niepamięci mogile przez robaki zjadany, ale jako duch powróci robactwo pożreć". natomiast pierwsza zwrotka jest swietna. zwroce uwage z pewnoscia, na kolejne twoje teksty. Pozdrawiam, Paula.
Nula Brzoskwinia Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 fan Słowackiego czy tylko mi sie zdaje? Pozdrawiam, Ania
Cyryl Opublikowano 3 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem czy "fan" to odpowiednie słowo... i tu jest odpowiedź na pytanie irmy: chodzi o filozofie genezyjską julka (wędrówka dusz)... nie będę odrazu zdmuchiwał wszystkich świeczek;), bo tort przestanie być smaczny! smacznego
Rekomendowane odpowiedzi