Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Alicja_Wysocka Absolutnie nie. Jakiś czas temu zorientowałem się, że nie czytałem zbyt dobrze Twoich wierszy, coś tam nadrobiłem w historii, a potem czytam na bieżąco. To nie żaden wyścig i z nikim się tutaj nie ścigam. Na ten moment mam więcej czasu to bardziej go poświęcam pisaniu i tylko tyle. I żebym tylko jeszcze tyle czytał co piszę no to literatem byłbym może i nawet pełną gębą :)) Również życzę wszystkiego dobrego..

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Mnie rozbroiło odkrycie subtelnej dwuznaczności tego fragmentu śpiewanej przez Irenę Kwiatkowską piosenki. W tekście jest dokładnie: Ten pistolecik schowaj proszę, uuu. 

Dodam jeszcze, że jest tam więcej takich dwuznaczności, ale to właśnie pistolet z Twojego wiersza spowodował, że zacząłem wygrzebywać z zakamarków mojej pamięci i czeluści Internetu tę piosenkę.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

@Sylwester_Lasota Rozumiem, piosenka, którą śpiewa Kwiatkowska, jest bardziej kabaretowa niż przebojowa, ale ma tekst poetycki, a taki nie każdemu odpowiada

Mnie taki pasuje, nawet bardzo. Wsłuchuję się w tekst, muzykę i wykonawcę.

To wszystko razem dopasowane, tworzy dopiero kreację. Coś na podobieństwo,

krój, materiał, szycie, modelka. Wszystko razem daje zachwyt, przebój, czyli sukces.

Zatem się rozumiemy :) Fajnie!