Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tu moralitet całkiem złożony

o mężu który zaniedbał zonę

syna rodzinę pokochał pracę

no bo przy kasie problemy stracę

a to nieprawda i jakaś bzdura

najbliżsi jego chcieli akurat

jego miłości i czułych gestów

sąsiad dał im to - lecz po sąsiedzku

:))

nie piszę powieści  ani sztuk teatralnych

Opublikowano (edytowane)

To są niestety stereotypy, które się usilnie wmawia społeczeństwu. Jemu, że ona chce pieniędzy, a jej, że ma ich chcieć... no i się kręci karuzela. Czasami zeskoczy z niej jedno z dwojga, czasami żadne.

Pozdrawiam :)

Za  życzenia dziękuję.

Edytowane przez Natuskaa (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Hiala

Nic na to nie poradzimy. Każdy sam wybiera.

Dzięki za odwiedziny

@Marek.zak1

Dokładnie. Skrajności nam nie pomagają

Dzięki

@andreas

:) :) 

Nie da się nie zgodzić z Mistrzem S. 

@Jacek_Suchowicz

Po sąsiedzku, na tę sprawę

Udowodnił sąsiad, dobrą zabawę

:)

Dzięki

@Rafael Marius

Powiedziałbym choroba naszych czasów

W jedną, albo drugą stronę

@Natuskaa

Ciekawy temat poruszyłaś. Że to społeczna presja poniekąd. że "wymogi naszych czasów".

Zamiast skupiać się na budowaniu związku, mamy wypełniać określone role

Które mają nam w założeniu łatać to co podziurawiły

A dziurawią jeszcze bardziej

@iwonaroma @Domysły Monika @Adaś Marek @akowalczyk

Dzięki Wam wielkie

M.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Wiesław J.K.   Właśnie, iż się nie zachowała, bo: niby jak dzikie plemię miałoby malować? Nie, proszę pana, niech pan nie unika sedna sprawy, podałem panu link do filmiku, który pokazuje zachowania żydów w Zjednoczonym Królestwie Wielkiej Brytanii i Irlandii - czy to nie jest wystarczający dowód naukowy? Nawet w najstarszych synagogach nie ma żadnych portretów, chociaż: malarstwo jest znane od czasów prehistorycznych, a teraz inny temat: dlaczego pan non stop w moim przypadku wraca do sprawy z października dwutysięcznego siedemnastego roku? Sprawdza pan moją pamięć? Chce mnie pan zamordować pod pozorem gnębienia - ogłupiania? Moja sprawa jest od dawna zamknięta - teczkę dowodową mam w Archiwum Zasobów Lokalowych na Marynarskiej i tylko i wyłącznie jako dowód w sprawie złożę wniosek przed sądem i sąd wtedy będzie musiał wydać nakaz wydania teczki i pojadę na Marynarską, proste i logiczne? O co tak naprawdę panu chodzi? Niech pan chociaż raz w życiu powie szczerze...   Łukasz Jasiński 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
    • @m1234 piekny wiersz, tęsknotą malowany.
    • Ale brzydal. Wręcz wzorcowy czarny charakter. Może nikt go nie wybrał, sam się wybrał, bo mu się podobały możliwości. Pzdr :-)
    • rozpuszczam włosy  myśli o tobie jak kolorowe motyle lecą - za późno ciemność mam w głowie  znowu zostałam  w tyle   nie spuszczę oczu i ani kropli więcej już nie  popłynie wiosna tak blisko a tu urwisko siedzę samotnie  w zimie   dokąd mam wrócić   odejść mam dokąd ślepe uliczki  w głowie ni się zatrzymać  ani iść dalej  padły motyle ćmy łowię    już nic nie czeka nikt nie zagląda  tylko te smutki przez okno chcą by je wpuścić tulić do serca śmiało niech wejdą nie zmokną   leje strugami pomiędzy nami  nie ma miłości  przyjaźni jest tylko cisza gra na klawiszach zmęczonej mej wyobraźni   szumu nie robię cicho wychodzę  z siebie już wyjsc nie planuje dzisiaj w odmętach  lecz czas upłynie znowu się lepiej poczuję.      
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...