Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Dekaos Dondi Opublikowano 5 Marca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2025 (edytowane) Czasami w przysłowiu, wszystko się p******i psy szczekają a karawana jak stała tak stoi Edytowane 5 Marca 2025 przez Dekaos Dondi (wyświetl historię edycji) 8
Konrad Koper Opublikowano 6 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2025 @Dekaos Dondi Wypłynąłeś na głębie - znaczeń - metafor... 1
poezja.tanczy Opublikowano 9 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2025 @Dekaos Dondi :) :) :) Tak, Wielbłąd nie ruszy dopóki mu nie zapłacisz :) M.
Dekaos Dondi Opublikowano 16 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2025 @Konrad Koper ↔Dzięki:)↔Czy ja wiem?↔Pozdrawiam:) *** @poezja.tanczy ↔Dzięki:)↔Nawet pewnie jednym garbem:)↔Pozdrawiam:) *** @Leszczym ↔Dzięki za roladę uśmiechu:)↔Pozdrawiam:) 2
Wiechu J. K. Opublikowano 23 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @poezja.tanczy Wielbłąd i zegar....:-) "Idzie wycieczka po Egipcie, w pewnym momencie jednemu facetowi potrzebna była aktualna godzina, nikt z grupy nie mial zegarka, wiec zapytał się leżącego obok studni Araba, obok którego stał jego wielbłąd. -Przepraszam, wie pan ktora godzina? Arab wyciagnal spod siebie wielki pret, <chlast> wielbłąda po jajach. -17:02 Facet zdziwiony, podszedł do kogoś jeszcze spytał się o godzinę, ten ktoś wyciągnął zegarek powiedział tą samą godzinę. Następnego dnia facet postanowił sprawdzić dziwną umiejętność Araba, ale tym razem wzial ze soba zegarek. Podchodzi do Araba, który lezal sobie w tym samym miejscu i odpoczywal: Ten <chlast> wielbłada po jajach. -15:23 Facet spojrzał na zegarek, zgadza się. Przez następne dni sytuacja się powtarzała, w koncu czlowiek nie wytrzymal i zapytal sie Araba: -Panie, jak pan to robi? Tak wali pan prętem wielbłąda po jajach i zna pan godzinę? -Widzi pan... Jaja tego wielbłąda zasłaniają mi zegar..." 1
Dekaos Dondi Opublikowano 25 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2025 @Wiesław J.K.–Świetny finał owej opowiastki–Pozdrawiam:)
Wiechu J. K. Opublikowano 25 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Dekaos Dondi Dzięki! Wiele lat temu mój szwagier podzielił się tą opowiastką i tak mi się zapamiętało. :)
Rekomendowane odpowiedzi