wierszyki Opublikowano 1 Marca Zgłoś Opublikowano 1 Marca (edytowane) Bernikle skaczą Jedna po drugiej Wprost w skalną przepaść. Pingwinie skrzydła Nie pozwalają wzbić się do góry. Gęsi nie mogą Pomóc swym dzieciom. Obyś nie musiał jak pisklę bernikli startować w przyszłość, bo lepsze już było. Przekazywana wraz z kodem fałszywość — przez pryzmat świata w dawnej retrospekcji. Wietrze, jeślibyś je wszystkie przenosił, w znacznym porywie na śnieżne niósł kotły w skrzydłach i by tak odrastać wciąż mogły, goiły fale pęknięte szwy kości — Wymalowano w rocznice wachlarze rodów Feniksów, w mandali wyzwania. Boski algorytm, zamiast ogon składać. Szczęściem, nie u nas leżą apanaże. Edytowane 1 Marca przez aff . (wyświetl historię edycji) 6
Wochen Opublikowano 1 Marca Zgłoś Opublikowano 1 Marca @aff mam dylemat…. podziw czy zarzut… a może zachęta do odwagi ? 1
wierszyki Opublikowano 1 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Zostawmy to w sferze baśni, a baśnie wszystkie są bardzo okrutne, z czym mi osobiście zawsze trudno było się zgodzić. Przypuszczam, że do takich długich lotów, jakie odbywają gęsi i tak predysponowane są tylko najlepsze osobniki. Pzdr :-)
Wochen Opublikowano 1 Marca Zgłoś Opublikowano 1 Marca @aff kiedyś napisałem …. to chyba dobra odpowiedź Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piasek tak wiele chwil wymyka się z dłoni tak wiele wzruszeń ucieka przez palce pięści wciąż zaciśnięte życie jak piasek ziarenkami przeciska się bezpowrotnie 1
wierszyki Opublikowano 1 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak właśnie. Bardzo ładne nawiązanie. Dziękuję:) Dziękuję @Wiesław J.K. Dziękuję też @violetta i @Nata_Kruk, bo już dałyście serduszka na ten wiersz, tylko musiałam go jednak dopracować i skasowałam poprzednią wersję. Pzdr serdecznie 2
andreas Opublikowano 2 Marca Zgłoś Opublikowano 2 Marca Jednak bernikle dają sobie jakoś radę, w przeciwieństwie do wielu osobników rodzaju ludzkiego, którym nawet pomagają rodzice. Pozdrawiam. 1
wierszyki Opublikowano 2 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jako gatunek, oczywiście. Ale dość dramatycznie to wygląda, gdy opuszczają gniazdo znajdujące się na skałach, po prostu nurkują w przepaść, odbijają się od skał i wiele z nich w taki sposób ginie. To nie jest wiersz o berniklach. Ludzie, cóż, ludzie, o tych pytasz pustynnych czy poborowych, którzy migrują? Pzdr. Dziękuuę. 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 2 Marca Zgłoś Opublikowano 2 Marca @aff Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest naprawdę smutne, ale taka jest przyroda. Tam wyraźnie widać selekcję naturalną. I jeśli to wszystko odvywa się naturalnie, to nie mamy prawa ingerować jakkolwiek. A teraz coś pozytywnego. @aff Czytałaś o myszy, która wg naukowców, uratowała drugą mysz poprzez usta-usta? Fascynujące prawda?! Pozdrawiam :) 1
wierszyki Opublikowano 3 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miejmy nadzieję, że trwałe tego jednak nie przyswoją :) Dziękuję:)
Rekomendowane odpowiedzi