Ten utwór został doceniony przez użytkowników. wierszyki Opublikowano 23 Lutego Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 23 Lutego (edytowane) A mi się widzi taki prezydent, co go nie zjedzą dyplomatycznie, że się upomni o to, co wieczność nierozliczona brudzi w kołnierzyk, bo mi się widzi taki, którego głos słyszeć będą ci spolegliwi, a tym, co tylko się przesiadają, zrodzi się zazdrość do sprawczej siły i choćby wiary ukradkiem było tyle, co cienia w nas — jeszcze polskie — nie tam, gdzie piękne śpiewają hymny. Tam, gdzie rodzina, a nie sam obrzęd. Edytowane 23 Lutego przez aff — (wyświetl historię edycji) 9
wierszyki Opublikowano 23 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję :-) Pozdrawiam :-) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Opublikowano 23 Lutego żeby niemieckim nie był popychlem ani Putina żadnym podnóżkiem nie okłamywał - to oczywiste w chwilach kryzysu nigdy nie uciekł by się nie sprzedał euro srebrnikom dobro narodu miał zawsze w pieczy w rozmowach humor i wielką bystrość i aby przy nim żyło się lepiej :)) 2
wierszyki Opublikowano 23 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Możemy dodać i odrobinę męskiego spojrzenia :) I połączyć. Dziękuję :) Dziękuję @ViennaP :)
andreas Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Opublikowano 23 Lutego Wprawdzie światem rządzą banki, korporacje i "nieznane siły", ale łudźmy się chociaż, że prezydent przez nas wybrany będzie trzymał naszą stronę. 1
wierszyki Opublikowano 23 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, spróbujmy przynajmniej. Nie tylko - mniejsze zło. Dziękuję, pozdrawiam. 1
iwonaroma Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Opublikowano 23 Lutego Fajne zestawienie z piosenką :) Ja niestety na horyzoncie takiego nie widzę, ale może jestem niewidoma ;)
wierszyki Opublikowano 23 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję :-) To trochę taki ideał, może warto sobie takiego najpierw wykreować :-) Jeśli oglądasz telewizję, obawiam się, że nie zobaczysz. Od dłuższego czasu słucham tego, co kandydaci mają do powiedzenia i nie tylko na pytania dziennikarskie tu i teraz. Warto zacząć. Niektórzy istnieją już jakiś, naprawdę, nie zostali dopiero co stworzeni :-) Pozdrawiam :-) 1
iwonaroma Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Opublikowano 24 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @aff :) no tak, najpierw wzór, potem prototyp, a później dopiero produkt właściwy ;) Tv nie oglądam bo nie mam od pewnego czasu czego nie żałuję, bo w necie i tak już jest więcej niż w tv. Słucham profesora Dudka, bo cenię sobie jego poglądy. On uważa (i ja się z tym zgadzam) że powszechne wybory prezydenckie w Polsce nie są dobrym pomysłem. Zdecyduje większość, więc tacy, którzy zagłosują na format sołtysa i burmistrza. No ale mamy co mamy. Profesor Dudek zaprosił do rozmowy wszystkich kandydatów, na razie odważył się tylko Mentzen ;) dziś o 20-tej na YouTube. Również zdrówka :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Opublikowano 24 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @aff.. ładnie spuentowałaś, a utworu kompletnie nie znałam, aż dwa razy sobie posłuchałam... :) Pozdrawiam. 1
wierszyki Opublikowano 24 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję za namiary, wysłuchałam. Nic mnie jakoś bardzo nie zaskoczyło, miłe się słuchało kulturalnej, żywej rozmowy. Zamiast dziennikarza pan profesor, który daje się wypowiedzieć, szacunek do rozmówcy, ciekawość i otwartość na drugiego człowieka, brak tego typowego telewizyjnego staczania się w jakieś bagienko. Bardzo dziękuję:) Skopiowałam jeden z komentarzy: Jestem w szoku - da się zrobić w obecnych czasach wywiad z politykiem, nie będąc z góry nastawionym pozywywnie lub negatywnie. Obecnie jest to naprawdę rzadkość. Mam nadzieję, że z kolejnymi kandydatami poziom będzie utrzymany. Brawo profesor Dudek! Pozdrawiam :) Dziękuję:) Tak mi się jakoś napisało. Zachęcam do wywiadu, o którym pisałam z Iwonką. Pzdr Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. (Aczkolwiek to nie był wiersz o panu Slawomirze, ale warto moim zdaniem :) 2
wierszyki Opublikowano 24 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego @Rafael Marius @kwintesencja Dziękuję:) 2
wierszyki Opublikowano 6 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :-) 1
Rekomendowane odpowiedzi