Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Stary_Kredens Opublikowano 16 Lutego 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 (edytowane) Na szpitalnym łóżku niejedna dusza kona Chociaż czy kona? Może już w nieboskłonach Przez otwarte wyszła usta Jeszcze się odwróciła i rzuciła ostatnie spojrzenie Na to co już tylko cieniem Dalej chcę z nią snuć tę wizję Lecz już przecież nie umysłem Wzrokiem za nią nie podążę Słuch też już pozostawiłam Żadnym członkiem nie poruszę Bo odpadła od nich siła O nic też jej nie zapytam Wszak me ciało całkiem nieme Więc mam tutaj tak pozostać Gdy ona w zaświaty wieje? Jak to się stało? do tej pory zawsze razem Aż tu dusza osobno i osobno ciało? Jeszcze inne pytanie myśli me porusza Czy Ja to byłam ciało Czy może astralna dusza? A może duszy wcale nie ma Jest tylko ciało i tylko Ziemia? A jeśli jednak jest Oddziela się i zbliża do nieboskłonu To Może dusza po prostu Tęskni i chce powrócić do domu Edytowane 18 Lutego 2025 przez Stary_Kredens (wyświetl historię edycji) 11
Marek.zak1 Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 Rewelacja, bo poważny temat, a napisane bez spiny. Osobiście czytam tak: Jak to się po prostu stało, do tej pory zawsze razem, aż tu dusza osobno i osobno ciało? Pozdrowienia
Stary_Kredens Opublikowano 16 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 @Marek.zak1 a wiesz za Twoją sugestią poprawiłam, a za rewelację bardzo dziękuję i pozdrawiam Kredens 1
Marek.zak1 Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 @Stary_Kredens Bo to najważniejsze pytanie i nie znamy odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 17 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 @Stary_Kredens Zatrzymał, chyba na dłużej Pozdrawiam serdecznie :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 (edytowane) temat dość poważny pisany figlarnie że wyszła przez usta rzuciła spojrzenie kto wie którędy wyjść jej będzie dane nie wnikajmy zatem - wnioski będą marne członkiem nie poruszę bo ni jak nie mogę a wzrokiem podążę i pytanie zadam byłam ciałem duszą kto mi odpowie czy jednym i drugim - jeszcze tak się składa :)) Edytowane 17 Lutego 2025 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 2
Stary_Kredens Opublikowano 17 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 @Jacek_Suchowicz jak zawsze składnię, miło ,że tu byłeś ,przeczytałeś, a że jeszcze wierszyk Ci się chciało napisać , bardzo dziękuję pozdrawiam Kredens
Rafael Marius Opublikowano 17 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Całkiem możliwe i na pewno nie żałuje tego co jest. 1
Leszczym Opublikowano 18 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2025 @Stary_Kredens Wiersz bardzo mi odpowiada, bo jest w agnostyczny deseń, a takich mało w sumie :))))
Nata_Kruk Opublikowano 18 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2025 (edytowane) @Stary_Kredens ... Krednsiku.. bez urazy, forma, dla mnie, za bardzo rozciągnięta. Dobrze, że w tytule padło słowo.. pytania.. co dało przyzwolenie peelce na różnorakie rozważania w temacie. Z kilkoma stwierdzeniami nie zgadzam się, po prostu mi nie pasują. Tak na szybkiego.. poukładałam wedle mego oka, ale Ty absolutnie niczego nie musisz zmieniać. Serdecznie pozdrawiam. Na szpitalnym łóżku niejedna dusza kona, chociaż... może już w nieboskłonach. Przez otwarte wyszła usta, odwróciła się, rzuciła ostatnie spojrzenie na to, co już tylko cieniem. Dalej chcę z nią snuć tę wizję, lecz już przecież nie umysłem, wzrokiem za nią nie podążę, słuch też pozostawiłam, żadnym nie poruszę członkiem, bo odpadła od nich siła. O nic też jej nie zapytam, wszak me ciało całkiem nieme, więc mam tutaj tak pozostać, gdy ona w zaświaty wieje? Jak to się stało? do tej pory zawsze razem, aż tu dusza osobno i osobno ciało? Jeszcze inne pytanie myśli me porusza, ja, to byłam - ciało, czy może - astralna dusza? A może duszy wcale nie ma, jest tylko ciało i tylko ziemia? A jeśli jednak oddziela się i zbliża do nieboskłonu, może tęskni i chce wrócić do domu ? Ot, dylemat. Edytowane 18 Lutego 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Stary_Kredens Opublikowano 18 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2025 @Nata_Kruk dzięki, tak jest o wiele lepiej, a co do zgadzania się to czy w tej materii, można mieć jednoznaczne odpowiedzi? Bardzo dziękuję za czytanie i komentarz Kredens @Leszczym tak, agnostycyzm i mi jest bliski Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź Kredens 2
Wiechu J. K. Opublikowano 18 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Być może tęskni i czeka na możliwość spełnienia tego pragnienia. Może szuka drogowskazów przeznaczenia... 2
Rekomendowane odpowiedzi