Ten utwór został doceniony przez użytkowników. lena2_ Opublikowano 13 Lutego 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2025 (edytowane) jeszcze kiedyś przyjdą lekkie jasne noce sny rozłożą delikatnie na powiekach by łagodnie prowadziły każdy oddech na polanę gdzie się srebrem mieni rzeka i unosi każdą kroplę ze spokojem jakby dawno znała sekret przemijania więc nie musi nadaremnie walczyć z nurtem lecz pozwala czystej wodzie toń odsłaniać Edytowane 17 Lutego 2025 przez lena2_ (wyświetl historię edycji) 9
andreas Opublikowano 13 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2025 @lena2_ U Ciebie też się pięknie i płynnie czyta Pozdrawiam.
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2025 @lena2_ Pięknie namalowałaś piórem ten obraz, z każdym słowem widziałam coraz więcej, bardzo ładne rymy znalazłaś, z ukłonem :) 1
lena2_ Opublikowano 13 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2025 @andreas @Alicja_Wysocka Dziękuje pięknie za tak życzliwe słowa:):) 1
Nata_Kruk Opublikowano 13 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2025 na polanę gdzie się srebrem mieni rzeka wyjdę w słońcu by z dmuchawców upleść wianek wiem to bajka bo gdy wichry zaczną dmuchać wtedy myśli moje zamknę pod powieką Leno.. chyba się rozmarzyłam... :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 13 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2025 ten obrazek to przepiękna paralela oby przyszły lekkie noce te ostatnie gdy oddechy nam zabierze srebrna rzeka nie pozwoli tak naprawdę nigdy zasnąć :))) 1
Nata_Kruk Opublikowano 13 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... zabierze, któregoś dnia.. albo i nigdy to się nie stanie.. ;) 1
iwonaroma Opublikowano 13 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2025 Ślicznie... Ale dlaczego tytuł rozdzielony? "Roz" kojarzy mi się ze śląskim "jeden", może niepotrzebnie ;)
lena2_ Opublikowano 17 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 @iwonaroma Jeżeli się źle kojarzy to zmieniam:):): serdecznosci:) 1
iwonaroma Opublikowano 17 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @lena2_ :) wg mnie lepiej. Bo wiersz jest delikatny, liryczny więc wszelkie, nawet lekkie odstępstwa od tego mogą wydawać się nie 'z tej bajki '. Również serdeczności:)
Rekomendowane odpowiedzi