Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

W sumie to się dobrze skończyło, ale dopiero po wielu latach i w innym kontekście.

Tu są wspomnienia z dzieciństwa.

Może ktoś zgadnie o czym to dokładnie?

To taka impresja oparta na faktach.

Dziękuję za miły komentarz i serduszko.

Opublikowano (edytowane)

Życzę zatem udanych poszukiwań. Na pewno znajdziesz ich dużo więcej ode mnie, bo ja tylko działam w najbliższej okolicy i do tej pory spotkałem tylko ciemierniki, bratki i przebiśniegi.

Dzisiaj była bardzo ładna pogoda.

Edytowane przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Ja też na tyle na ile mi zdrowie pozwala, a pozwala na niewiele. Tym bardziej te krótkie chwile cieszą.

Kiedyś było dużo więcej do tego stopnia iż wolałem nawet sam się gdzieś wybrać niż spędzać czas w miłym towarzystwie, ale pod dachem.

Niestety rzadko kiedy udało się kogoś namówić i to tak przeważnie na siłę.

Ludzie w Polsce uwielbiają przebywać tylko w pomieszczeniach zamkniętych, pomimo że deklarują co innego.

Gdy ktoś powie sprawdzam prawda wychodzi na jaw.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Wyszło pięknie tajemniczo tak wyniośle a zarazem delikatnie podoba mi się
    • Gdy za jej pięknem me oko wodzi, I z nim jej okrucieństwo zrównuję Materię formy, z której pochodzi jej piękno okrutne, odgaduję.   Nie ziemia, bo jej myśl tak jest lotna, nie woda, miłość jej jak ogień pali: nie powietrze, nie jest tak ulotna, nie ogień, kaprys jej mrozi z oddali.   Stąd żywioł inny rozważyć trzeba skąd się wzięła, niebo mianowicie. gdyż harde jej spojrzenie sięga nieba, a umysł na wieczystym jest szczycie.   Gdy zrównać cię z niebem nikt nie przeczy, bądź w łaskawości, jak w każdej rzeczy.   I Edmund: So oft as I her beauty doe behold, And therewith doe her cruelty compare: I maruaile of what substance was the mould the which her made attonce so cruell faire.   Not earth; for her high thoghts more heauenly are, not water; for her loue doth burne like fyre: not ayre; for she is not so light or rare, not fyre; for she doth friese with faint desire.   Then needs another Element inquire whereof she mote be made; that is the skye. for to the heauen her haughty lookes aspire: and eke her mind is pure immortall hye.   Then sith to heauen ye lykened are the best, be lyke in mercy as in all the rest
    • chodzę na warsztaty z głośnego śmiechu trenujemy od półgębkiem aż do rozpuku   nawet bez powodu taki śmiech wariata wpływa dobrze na rezonans i aparat mowy   ponieważ dookoła najeżone ulice place pełne nowomowy   ponieważ nic do śmiechu                      
    • pod supłami się kryją wewnątrz schowane jakbyś nie ciągnął milczą udają że nie istnieją   tu trzeba sposobem smarować przekładać ciąć ogniem wypalać pęknięcia i dymem okadzać   wtedy wychodzą bunkry swoje porzucając ręce trzymają nad głową gotowe jakąś lampę złapać   nie wolno ich lekceważyć ani spuścić z oczu nie można też zapomnieć żeby je odprowadzić   do nowego domu  
    • @Roma jest tylko jeden wers w tym wierszu, który jest bardzo dobry i w sumie to wystarczy. Cała reszta wymagałby pewnej kondensacji. Nie mówię, żeby od razu zamieniać wodę w wino, wystarczy zamienić w wino winogrona.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...