Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Laura Alszer Opublikowano 31 Stycznia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2025 ta noc będzie szybka jak pendolino z Warszawy do Gdańska w dwie i pół godziny wysiadając uświadomisz sobie nie ma powrotu kasjerka powie: sprzedane wszystkie bilety pociąg wjedzie prosto do hotelu o nazwie: Nienasycenie zamówisz najbardziej wykwintny posiłek potrójną porcję (cała noc na kolanach z ambrozją w ustach) na drugi dzień zrozumiesz że już nic innego nie nasyci twoich kubków smakowych żaden kebab ani elegancka restauracja Magdy Gessler nawet drwal z maka 11
andreas Opublikowano 31 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2025 Kiper? Zdzich rozsmakował się na Maderze jak w starym winie w młodziutkiej Wierze wzrokiem węchem smakiem głównie aż spytała raz w południe jeśliś nie kiper to nie uwierzę W delegacji w hotelu mieszkał Hans z Hanoweru obiad przyniosła mu do numeru kelnereczka jak miód słodka aż zemdliło tego trzpiotka drugiego nie zjadłby już deseru Pozdrowionka. 1
Laura Alszer Opublikowano 31 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2025 @andreas Dziękuję za wierszowy komentarz. Pozdrawiam
mariusz ziółkowski Opublikowano 31 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2025 @Laura Alszer ciekawie napisane ... i pomyśleć, że kiedyś tak pracowałem. Pozdrawiam
Laura Alszer Opublikowano 31 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2025 @mariusz ziółkowski Dziękuję i pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 31 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2025 I tak też można... Zwykła proza życia... Łukasz Jasiński
Laura Alszer Opublikowano 31 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2025 @Łukasz Jasiński Proza życia w tej poezji... Dziękuję za przeczytanie i komentarz
Nata_Kruk Opublikowano 1 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2025 Hotelik.. nienasycenie... sprytnie sobie to poukładałaś. Ogólnie, po czytaniu zostaje uśmiech. Pozdrawiam, Lauro. 1
Laura Alszer Opublikowano 1 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2025 @Nata_Kruk Dziękuję! Cieszę się, że został uśmiech. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
moina Opublikowano 2 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2025 @Laura Alszer wycofali już drwala z maka. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Laura Alszer Opublikowano 2 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2025 @Domysły Monika Wiem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 2 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2025 aż Magda Gessler świadczyć musi że smak ambrozji na kolanach swą subtelnością ciebie skusił i wystrzeliłaś jakiegoś pana :))) 1
Laura Alszer Opublikowano 2 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2025 @Jacek_Suchowicz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w tym wierszu to pan jest na kolanach, ale rozbawiłeś mnie swoją interpretacją 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 2 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2025 @Laura Alszer Wiem doskonale, o czym jest ten wiersz. :-) 1
Laura Alszer Opublikowano 2 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2025 @Wędrowiec.1984 Cieszę się Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raczej metaforyka jest tu oczywista
Wędrowiec.1984 Opublikowano 2 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, to prawda i paradoksalnie utwór jest dosyć dosłowny, choć przemyca w sobie smaczki.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 2 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. już nie wnikajmy kto na kolanach czy pan lub pani może oboje ambrozja świetna aż do rana i może tych rozważań koniec :) 1
Laura Alszer Opublikowano 2 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2025 @Wędrowiec.1984 Nie ma tu nic dosłownego, może malutkie dwuznaczności. Od początku do końca - to metafora, ale bardzo łatwa w odbiorze. @Jacek_Suchowicz I niech tak będzie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 2 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i właśnie te dwuznaczności są... dosłowne. Literalnie jest napisane, o czym jest ten wiersz. Dane jest to czytelnikowi wręcz w stylu: ale patrz, o to chodzi, chociaż oczywiście mogę się mylić. Nawet jeśli to moja nadinterpretacja, to co mi tam? :-)
Laura Alszer Opublikowano 2 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2025 @Wędrowiec.1984 Czasami w prostocie tkwi urok Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi