Ten utwór został doceniony przez użytkowników. violetta Opublikowano 25 Stycznia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia ucieszona rzadkim promykiem dotykam zalążków mojej podróży gdy czysty dom zobaczę bazie pąki migdałów a w żonkilu siebie kojącego koloru wyglądu listka Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 12
Ewelina Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @violetta piękne Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I piękny wiosenny kwiat :) 1
violetta Opublikowano 25 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia (edytowane) @Ewelina no tak:) tak się przytulają do siebie i kochając:) Edytowane 25 Stycznia przez violetta (wyświetl historię edycji) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia ja zawsze siebie widzę w krokusach na śnieżnej łące w niebieskich płatkach krzyczą na bieli gdyż rosną w grupach wiosenny styczeń wszystko pogmatwał :))) 1
violetta Opublikowano 25 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @Jacek_Suchowicz krokusów jeszcze nie ma, u mnie zakwitają na biało i budzą mnie:) lubiłam cebulki, nie wiedziałam co to będzie:)
Rafael Marius Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @violetta A żonkile cięte, czy w doniczce? 1
violetta Opublikowano 25 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @Rafael Marius są w szklance, delikatnie je spryskuje wodą, mają korzenie i w cebulce swojej, tak samo opiekuje się szafirami. Nie trzeba w ziemi lub w wodzie. Mają nowe odnóżki :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rafael Marius Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @violetta Zaraz zaraz bo nie rozumiem. Wsadziłaś cebulkę do szklanki z wodą i Ci wyrosły? Chyba nie? Ja próbowałem sadzić cebulki do ziemi, ale nic nigdy w domu nie wyrosło. Co innego na działce tam rosły pięknie. 1
violetta Opublikowano 25 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia Wody nie ma w szklance, tylko spryskuję, żeby były mokre:) nie może być dużo wody. Tak samo szafiarki lubią, albo na gazie też dobra metoda:) 1
Rafael Marius Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @violetta Ale to z cebulki sama wyhodowałaś? 1
violetta Opublikowano 25 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @Rafael Marius tak, z cebulek:) delikatnie pachną:) 1
Rafael Marius Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ile czasu to trwało? Ciekawe czy u mnie w bloku też by wyrosły. Dzisiaj przejeżdżałem prze bazar kwiatowy. Mieli coś takiego do żonkili podobne, ale sam nie wiem? Na górze w lewym rogu. Nie wiem czy zobaczysz? Tulipanów jest pełno. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 25 Stycznia przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 25 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @Rafael Marius tydzień tak spryskiwałam w niskiej szklance borokrzemowej, pustej w zasadzie, parę kropelek było wody, codziennie :) następnie włożyłam do większej szklanki też borokrzemowej, bo urosły, one do góry rosną łodyżkami. Szafirki też tak rosną. 1
Rafael Marius Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to ma znaczenie z jakiego materiału jest naczynie? 1
violetta Opublikowano 25 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @Rafael Marius możliwe, najzdrowsze szkło, nie psuje się w nim nic. dlatego używam do picia również. 1
Rafael Marius Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @violetta A jeszcze o cebulki zapytam? Czy to muszą być jakieś specjalne do hodowli domowej, czy te same co do ogródka? 1
violetta Opublikowano 25 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @Rafael Marius zwykłe, te same:) moja znajoma hiacynta tak hodowała w dzbanie, był całkiem zamknięty i rósł i kwitł :) z kwiatami trzeba też rozmawiać, żeby kwitły :) 1
Rafael Marius Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A o czym? A jeszcze o światło zapytam. Czy na parapecie okna wychodzącego na wschód wystarczy? 1
violetta Opublikowano 25 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @Rafael Marius O miłości, o życiu, czy jest im dobrze. mam okna wschód- zachód. Parapet na zachodzie. Kwiaty lubią być dopieszczane. 1
Rafael Marius Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @violetta Od zachodu to owszem, a ale od wschodu tak jak u mnie to raczej nic nie wyrośnie. Ja uprawiam rośliny od dziecka w tym mieszkaniu. U mnie nic nie kwitnie bo jest zbyt ciemno. Teraz jeszcze nowy blok zasłania. Przez cały dzień trzeba palić światło o tej porze roku. Zabudowali nas. 1
Rekomendowane odpowiedzi