Leszczym Opublikowano 22 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2025 A wsiadła ze mną do auta Audi A8 i pojechaliśmy się antagonizować. Ach, ale zawody. Wyszła nam mała, współczesna, w dodatku nie najlepiej napisana, Antygona. Nasza, a nie Sofoklesa, a więc znacznie mniej trwała. I bardziej przyziemna. Oraz mniej kosmiczna. I może ciut krótsza i bardziej w deseń nie metaforyczny. A gwiazdy? Wiadomo, wszystko w nich zapisane, a więc w głównej mierze z nas się śmieją, albowiem mają przecież z czego i kogo. Oj, mają. Nawet dla nich, nawet dla gwiazd urastamy w rangę interesującego przypadku, albo jak go chcą widzieć niektórzy, których miejmy nadzieję, że jest nie za dużo losu lub przeznaczenia. Wiadomo krótka komedia, a nie długi dramat. Taki shorcik. A właściwie abstrakt wielkiej abstrakcji. Aj, aj, aj. Warszawa – Stegny, 20.01.2025r. 3
Rafael Marius Opublikowano 22 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2025 @Leszczym Co komu pisane to go nie minie? 1
violetta Opublikowano 22 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2025 Kto takie śmieci wydaje, weź kolego zacznij pisać wiersze. Na razie notatka do śmietnika. 1
Leszczym Opublikowano 22 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2025 @Rafael Marius słuchaj nie wiem, agnostyk jestem :) @violetta Owszem, ale gwiazdy to już nawet się śmieją, się śmieją... I właśnie do mnie doszło, że to nic innego jak Maanam. I to właśnie dlatego notka jest do kosza, bo w dużej mierze to już było...
violetta Opublikowano 22 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2025 @Leszczym na razie głupoty piszesz. Poczytaj sobie wiersze lepszych od Ciebie. 1
Leszczym Opublikowano 22 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2025 @violetta A może ja lubię głupoty? Po prostu lubię... I czy mam prawo lubić, czy nie mam prawa ich nielubić? Tak, owszem czytam czasem wiersze lepszych od siebie. Najlepszy wiersz jaki wczoraj przeczytałem brzmiał: "Zgubi cię to co masz z tyłu".
iwonaroma Opublikowano 23 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2025 @Leszczym naprawdę fajne :) (violetta ma dzisiaj muchy w nosie;)) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 24 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2025 @Leszczym Tylko mogę prośbę mieć...wyrzuć ostatnie trzy ''jęki''....to nie jest ''śmieć ''a ciekawy zapis świadomego autora.Taki jest świat -taka chwila....i to jest cenne. ...reszta nie ma znaczenia..pozdrawiam @Leszczym Fakt ...oczy z przodu mamy a lęki z ''tyłu głowy''.Niech tak zostanie. 1
Leszczym Opublikowano 24 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2025 @iwonaroma E, nie, znam trochę Violettę, nos jak mało kogo z dodatkiem dużej prowokacji :)) @iwonaroma Ale dziękuję za wsparcie :) @Bożena De-Tre Mnie ten koniec aj aj aj po prostu tutaj odpowiada :) To nie jęki tylko takie aj aj aj... 2
Bożena De-Tre Opublikowano 24 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2025 @Leszczym …takie aj aj aj po trzykroć?Bose-:)A gdzie ostrogi proszę Mistrza…-:) 1
Leszczym Opublikowano 24 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2025 @Bożena De-Tre Moje ostrogi to auto Audi A8, którego jeszcze nie miałem przyjemności dokupić :) Ale jak dokupię, to podkupię jakąś A, a dopiero potem się zacznie, oj zacznie :))
Bożena De-Tre Opublikowano 24 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2025 @Leszczym -:)-:)….rozbawiła mnie zbieżność Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 24 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2025 @Bożena De-Tre A jaka zbieżność, mogę zapytać?
Bożena De-Tre Opublikowano 24 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2025 @Leszczym Kół-:)Aaa 1
Leszczym Opublikowano 24 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2025 @Bożena De-Tre A masz kłopot z kołami ;)) Ale w aucie audi A8? To niezła, ładna bryka jest :)
Bożena De-Tre Opublikowano 24 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2025 @Leszczym Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. …z komunikacją publiczną-:)Zawstydza czasami brak „ zbieżności-:)”…koła ok-:) 1
Leszczym Opublikowano 24 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2025 @Bożena De-Tre A ok chyba rozumiem ;)) Ale i z audi A8 mogą być różne kłopoty, oj mogą też, bywają nawet :) 1
Rekomendowane odpowiedzi