Ten utwór został doceniony przez użytkowników. viola arvensis Opublikowano 20 Stycznia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2025 (edytowane) mam szósty zmysł i siedem par oczu czasem podwójnie pracowite ręce nogi jak sarna dwie niby cztery i czasem żadnego języka w gębie świat mnie już dawno zagryzł zaszczekał z nim się układać mi nie po drodze czasem zmysł szósty ciąży jak kamień może dlatego od zmysłów odchodzę wszystko wiruje, wariuje wszystko ziemia się kręci ja stąpam prosto mówią że jestem zimna jak skała a przecież jestem kwitnącą wiosną nikt mnie nie widzi bo zwykle nie chcę być więcej niźli czystym powietrzem bujam się z sobą nocą i z rana na szóstym zmyśle niepokonana a może zmyślam niech ktoś mi powie jam czarownica czy dobra wróżka znów pewnym krokiem wchodzę do jutra by za chwil kilka wiać na paluszkach zwiewam wszak jestem czystym powietrzem zmącić nie zdoła mnie świat wpół zgnity i szóstym zmysłem ścielę i kładę pod własne nogi snów aksamity Edytowane 20 Stycznia 2025 przez viola arvensis (wyświetl historię edycji) 15
Wędrowiec.1984 Opublikowano 20 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2025 @viola arvensis Do tego dochodzi niesamowicie bogaty wewnętrzny świat. Można słowa nie powiedzieć, a ile rzeczy w głowie się dzieje. Nie wiem, jak to jest inaczej, ale co mi tam. :-) 2
viola arvensis Opublikowano 20 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2025 @Wędrowiec.1984 dokładnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 20 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2025 @viola arvensis I pogratulować świadomości wypada...nie ma narzekania ''że ziemia się kręci''........płyniesz Poetko. 1
viola arvensis Opublikowano 20 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2025 @Bożena De-Tre bardzo serdecznie dziękuję za tak miły komentarz. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 20 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2025 @viola arvensis …o kobiecej świadomości właśnie pisze-:)Tylko Ty jej nie szukasz bo już w Tobie…to nie będzie wiersz dla Ciebie-:)…ale coś podpowiada że jakaś” kreska” o Tobie jest…pozdrawiam. 1
moina Opublikowano 20 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2025 @viola arvensis Ojej Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to jest jak słońce ... gdy pochmurne deszczem lejące niebo na głowę spadające. Optymistyczne z humorem .. Pięknie karmi 1
viola arvensis Opublikowano 20 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2025 @Domysły Monika dzięki ogromne za pozytywne przyjęcie, bardzo mi miło Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
andreas Opublikowano 20 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2025 Tylko pozazdrościć takiej wspaniałej umiejętności. Pozdrawiam. 1
viola arvensis Opublikowano 20 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2025 @andreas chyba taka natura, nie umiejętność Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
andreas Opublikowano 20 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2025 @viola arvensis Ale ponoć można się tego nauczyć.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 20 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2025 trafione i to pisze kobieta chociaż nie zawsze cichaczem zwiewa ukradnie innym szczęścia kawałek zaraz da dyla gdzieś hen za drzewa było minęło - nie ważne wcale :)) 1
viola arvensis Opublikowano 20 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2025 @andreas ja to myślę, że wszystkiego można się nauczyć aby tylko chęci były. @Jacek_Suchowicz Twoje wierszowane komentarze, sa jak kruche ciasteczka - uwielbiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 21 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @viola arvensisKolejny świetny wiersz w Twoim wykonaniu. Tak ten świat byłby całkiem inny, bez ludzi...może trochę pesymistycznie to zabrzmi, lecz cała negatywna energia lęgnie się w ludzkim umyśle i sercu. Pozdrawiam serdecznie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
viola arvensis Opublikowano 21 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2025 @Wiesław J.K. Bardzo serdecznie dziękuję, no i coż, trudno sie nie zgodzic z tym co piszesz. Dobrego wtorku Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
lena2_ Opublikowano 21 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2025 Wyczarowałaś ten wiersz, to pewne:):)serdecznosci Violu:) 1
viola arvensis Opublikowano 21 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2025 @lena2_ dziękuję ulubiona poetko :)
poezja.tanczy Opublikowano 26 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2025 @viola arvensis Bo dla zmysłów, co zasada To pomysłów, doprowadza Trzymasz poziom :) M. 1
viola arvensis Opublikowano 28 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2025 @poezja.tanczy dziekuję Ci serdecznie za każde słowo. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 29 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @viola arvensisJak wtorki szybko przemijają, można dodać: jak dni szybko mijają. Pozdrawiam serdecznie! 1
Rekomendowane odpowiedzi