Ten utwór został doceniony przez użytkowników. andreas Opublikowano 18 Stycznia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 kiedy szalejesz zimowy zły wichrze w przytulnej mysiej norce się zaszywam aby najdalej od świata pomyśleć na przekór tobie o szemrzących rymach z palcem na ustach od ciszy z kącika słowo po słowie wypraszać bezgłośnie żebyś i nawet jednego nie słyszał choćbyś podmuchem drzwi rozwarł na oścież układać strofy z barw tęczy i sepii patrząc jak wznoszą się płyną hen w przestrzeń zdumiony spytać kto je tak przemienił z wyszeptywanych w leciutkie najlżejsze 14
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 I tak też można Łukasz Jasiński
Nata_Kruk Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 @andreas... chyba się rozmarzyłam.. :) Śliczna treść.!
Bożena De-Tre Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 @andreas …i ma Twój wiersz to co w „ zimowej”chwili chciałeś wyczarować……refleksyjny.Pozrawiam
andreas Opublikowano 18 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 @Nata_Kruk W przytulnej norce różne myśli do głowy przychodzą...I dzięki temu udało mi się Ciebie rozmarzyć. Pozdrawiam. @Bożena De-Tre Lubię takie czary - mary. Miłego weekendu życzę. 2
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 Witaj - podoba się - Pzdr.
andreas Opublikowano 18 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 @Waldemar_Talar_Talar Dzięki.
Rafael Marius Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najlepsza strategia na zimę, choć można też wyjść na trochę, byle z umiarem.
mariusz ziółkowski Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 @andreas świetny "nastroik" zbudowałeś. Pięknie. Pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 ładne czytam i czytam i się rozmarzyłem w kolorze tęczy w czarnym brązie sepii sam nie wiem kiedy zagubiłem chwilę zwiewna umknęła w międzygwiezdną przestrzeń :)
poezja.tanczy Opublikowano 19 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2025 @andreas Bo układać, ułożenie To jak myśleć, na życzenie Świetny wiersz Dobrze że takie powstają M.
andreas Opublikowano 19 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2025 @Rafael Marius Oczywiście,że na świeże powietrze trzeba również wyjść i pohasać, ale gdy jest -15 Celsjusza i do tego wiatr, lepiej siedzieć w norce. Pozdrowionka. @mariusz ziółkowski Dzięki za to słówko "pięknie". Pozdrawiam serdecznie. @Jacek_Suchowicz Nie byłbyś sobą, gdybyś nie odpowiedział fajnym wierszykiem. Pozdrawiam. @poezja.tanczy Dzięki za miłe słowa.Czasami uda się coś ciekawego skrobnąć. Pozdrawiam. 2
wierszyki Opublikowano 19 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2025 Bardzo ładnie. Troszkę w drugim wersie ta przytulna wydaje mi się nieco zbyt wydłużona. Do mysiej norki się zaraz zaszywam. - no ja tak mam zwłaszcza ;) Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi