Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Pierwsza randka

Rekomendowane odpowiedzi

@Radosław Na szczęście jest coś jeszcze, poza instynktem. :) Moje założenie było jak najbardziej prawdziwe, ponieważ wyszło dokładnie tak, jak przewidywałem.

W ogóle od bardzo, bardzo dawna jestem zdania, że w XXI wieku, podstawowym, budzącym zainteresowanie płci przeciwnej, czynnikiem powinna być inteligencja, czy ogólnie pojęty intelekt, który oderwałby człowieczeństwo od czysto zwierzęcego sposobu dobierania się pary. 

@Wędrowiec.1984 Ok. Spoko. Ja mam inaczej . Może wkrótce sztuczna inteligencja będzie dobierać nas w pary. Będzie na to algorytm. Skoro dziś dziecko może do szkoły dojechać elektryczną hulajnogą, zamiast się wysilać i iść pieszo, to po co przeżywać te wszystkie wzloty i upadki, niepewność, odrzucenie i cały bukiet. 

@Radosław Nie napisałem, że chcę, by sztuczna inteligencja dobierała nas w pary. Co to, to nie. Napisałem, że chciałbym, żeby nie czysta fizyczność, a intelekt w pierwszej kolejności był zapalnikiem doboru płciowego. Fizyczność naturalnie mogłaby zostać, ale jedynie jako ważny czynnik, a nie podstawowy.