Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mojżesz nie był Żydem, tylko: Egipcjaninem, a Dekalog jest lustrzanym odbiciem żydowskiego plemienia - Mojżesz był bystrym obserwatorem i napisał Dekalog na podstawie wyciągniętych wniosków, a reszta to syf dla ciemnoty, podobnie jest teraz: faryzeusze w czarnych sukienkach - to Bóg tamto i to Bóg owo i to Bóg tamto, natomiast: ciemnota bezmyślnie powtarza słowa własnego guru, dlatego: nie warto rozmawiać ze członkami sekt monoteistycznych - żydami, chrześcijanami i muzułmanami - oni nie potrafią logicznie myśleć i używać merytorycznych argumentów.

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

Mówiąc dalej: dlatego też - "żydzi zostali wygnani z domu niewoli - z ziemi egipskiej", a wygnanie zamienili na prześladowanie, nomen omen: podczas Drugiej Wojny Światowej - najwięcej zginęło Słowian (42%), potem są Chińczycy, Germanie, Japończycy, żydzi są na szarym końcu - zginęło ich około - 6% - tak więc: nie istnieje coś takiego jak holokaust żydowski, tylko: Holokaust Słowiański, podobnie nie istnieje coś takiego jak antysemityzm i terroryzm - to są słowa wytrychy - straszaki na niepokornych.

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

"Można" też i zabijać nadzieję chociażby.

Bardzo pojemny termin.

Dekalog to podstawa, jeśli się zachwieje to na czym się uczymy chodzić, wątpliwe czy pofruniemy. Pzdr

Opublikowano

@aff

Nie, podstawą jest starożytny Kodeks Hammurabiego, Kodeks Justyniana i Ustawa Zasadnicza - Konstytucja Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej - jest ona masońska i najlepsza na całym świecie i nic dziwnego - próbuje ją obalić monarchia watykańska i unia europejska, parafrazując pański post: jeśli Bóg dał ludziom wolną wolę, to: wątpliwe - czy z zawodowego mordercy i genetycznego głupca będą przyzwoici obywatele o podstawach patriotycznych, nieprawdaż, kończąc:

"Praecepta iuris sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere."

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

@aff

Ojej, powinno być - "postawach", zamiast: "podstawach", a co na to: "Gott mit uns" - Niemcy używali tego hasła do lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku, więc? I nawet nie przeprosili za przywłaszczenie i skompromitowanie Swastyki - symbolu słowiańskich pogan...

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Mnie nie interesują te słowne przepychanki.

Poza tym jestem chrześcijanką, wi3c przecież nie rozmawiamy ze sobą.

Mnie nauczono wraz z mową dekalogu, o to jakie on ma korzenie niech dyskutują historycy.

Nie uważam, że istnieje tylko jedna religia, w tym sensie znajduję si3 już poza obecnym kościołem i uciekam jak mog3 przed wszystkimi wolnomularskimi mądrościami, wolę już umrzeć nieoświecona.

Pzdr.

Opublikowano (edytowane)

@aff

Religie są tylko dwie: politeistyczne (przykład: Biskupin - powstał w ósmym wieku przed naszą erą) i monoteistyczne (przykład: Świątynia Jerozolimska - powstała w drugim wieku przed naszą erą), a matką wszystkich religii monoteistycznych jest judaizm - taka jest bolesna i okrutna - prawda, jeśli chodzi o masonerię - powstała ona dopiero w osiemnastym wieku naszej ery, reszta: to - legendy, kontrowersyjny profesor - Jan Hartman - kiedyś rzekł (piszę z pamięci) - otóż to:

- Myślałem, iż jestem najmądrzejszy na świecie, a kiedy wszedłem do internetu, wyszło na to - jestem kompletnym głupcem!

Dodam: wyżej wymieniony profesor był uczniem ojca Mieczysława Krąpca z Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, a sam jest masonem - należy do żydowskiej loży Synowie Przymierza.

Łukasz Jasiński 

@aff

Acha, zapomniałem dodać: żydowska loża Synowie Przymierza powstała w 1922 roku, a najstarsza polska loża powstała w 1729 roku - to loża Trzech Braci, kiedy Polska utraciła niepodległości po Trzech Rozbiorach - powstała pierwsza na świecie konspiracyjna loża - loża Walerian Łukasiński, mało kto wie: tak bardzo znienawidzony ruch narodowy również ma korzenie masońskie - został założony przez Powstańców Styczniowych na emigracji w Szwajcarii jako Dom Polski - twórcą ruchu narodowego był Jan Ludwik Popławski, a dlaczego w Szwajcarii? Tylko dwa kraje na świecie nie uznały Rozbiorów Polski - Turcja i Szwajcaria.

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@aff

A jeśli chodzi o wolną wolę, to: człowiek musi najpierw obowiązkowo ukończyć szkołę podstawową - w Polsce jest obowiązkowa i dopiero na świadectwie można mu wpisać:

- Wolna wola!

I tutaj dochodzimy do sedna sprawy: czarna mafia - kościół - już w szkołach podstawowych demoralizuje niedojrzałą jeszcze młodzież, cel: stworzyć jak największą rzeszę nieświadomych ludzi - takimi ludźmi jest bardzo łatwo manipulować - rządzić, proste i logiczne? Dlatego jestem za uregulowaną prawnie aborcją, karą śmierci i eutanazją, także: za Republiką - ograniczoną demokracją, nie może być tak jak teraz, aby to większość - głupota rządziła mniejszością - mądrością, oczywiście: zmieniłbym system edukacji (opisałem ten system w mojej Konstytucji Polskiej Rzeczypospolitej Narodowej - można tutaj znaleźć) - piętnaście lat obowiązkowej nauki - dziesięć lat gimnazjum i pięć lat - liceum ogólnokształcące lub technikum zawodowe, potem: wolna - wola!

Łukasz Jasiński