Marek.zak1 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 -Mistrzu, dlaczego Ewa kusiła Adama? -Myślę, że chciała mieć na własność tego pana. i robić to, co zechce, bez boskich zakazów, nawet kosztem tego, że Bóg wyrzuci z raju. 6
Konrad Koper Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2024 @Marek.zak1 Pokrętny - piszesz nową biblie !! 1
Marek.zak1 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest to inne spojrzenie, wygodne życie w raju jako poddani, czy na wolności bez żadnych gwarancji przeżycia, bezpieczeństwa itd. To pytanie do dzisiaj aktualne dla wielu. Pozdrawiam
Wędrowiec.1984 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak to dlaczego? Domyśl się.
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2024 To proste i logiczne: miała chcicę, a zresztą: raj to wolność i wolność to raj - to w zasadzie jest to samo. Łukasz Jasiński
Marek.zak1 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chciała tego co chciała, a w raju na to był ban, więc wybrali wolność i inny raj. To przekaz wierszyka. Dokładnie. Pozdrawiam.
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2024 (edytowane) @Konrad Koper Odbieram to jako biblijny absurd - nielogiczny, nie tak dawno oglądałem filmik na YouTube - bojownik z OUN-UPA opowiadał własną historię... - gadał, gadał i gadał - w ogóle nie mógł zamknąć ust, - świdrował oczami, miał wielkie oczy pełne strachu, źrenice - rozszerzone, wiercił własną pupą na krześle, dłonie trzymał schowane - zamiast na biurku i gadał, gadał i gadał - bez ładu i składu i ładu, a mowa ciała jest bardzo ważna - można dużo wywnioskować, - dlatego dałem przykład jak należy prawidłowo opowiadać własną historię w eseju rodzinnym - "Saga" - wstęp, rozwinięcie i zakończenie - logicznie, prawidłowo i empatycznie. Łukasz Jasiński @Marek.zak1 Ban? Mój numer telefonu jest ogólnodostępny i zawsze jakaś chętna pani może napisać SMS-a i spotkanie u niej w mieszkaniu lub u mnie, proste i logiczne? Oczywiście, wcześniej trzeba się umówić na konkretny dzień i konkretną godzinę... Łukasz Jasiński Edytowane 15 Grudnia 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
poezja.tanczy Opublikowano 16 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2024 @Marek.zak1 Bo co robić, co przystoi Co paniczek, kto się boi tak zapewne było M.
Rekomendowane odpowiedzi