Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 Do wyborów jak do boju stanąć znowu nam wypadło, by do lotu nie do znoju wrócić Polsce zdrowe stadło, by w dostatku i pokoju żyć z powrotem nam przypadło, by w tęczowo-zgniłym świecie wbrew "ich" woli nie być śmieciem. 7
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 @Bożena Tatara - Paszko oj tak się cieszę, że Cię witam i czytam :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 4 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 @Alicja_Wysocka Dziękuję Alu. Też się cieszę, że na Twojej stronie pojawiły się nowe wiersze, pod urokiem których pozostaję niezmiennie. Miłego dnia :) 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 @Bożena Tatara - Paszko Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Wędrowiec.1984 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 (edytowane) @Bożena Tatara - Paszko Naprawdę nie mam nic przeciwko miłości homoseksualnej, niemniej jednak parady równości, czy nachalna propaganda LGBT, wciskana przez środowiska lewicowe wszem i wobec, to szczyt żenady. Edytowane 4 Grudnia 2024 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji) 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 4 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 (edytowane) @Wędrowiec.1984 Dokładnie takie samo jest i moje zdanie. Najbardziej irytuje mnie jednak rewolucja seksualna, prawie na wzór Francuskiej. Tam poleciały głowy a naszym dzieciom funduje się pranie mózgu, co będzie skutkowało utratą ludzi dla normalnego życia, zatem prawie to samo. Dziękuje Wędrowcze za komentarz. Miłego wieczoru :) Waldemar_Talar_Talar Dziękuję :) Edytowane 4 Grudnia 2024 przez Bożena Tatara - Paszko (wyświetl historię edycji) 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 (edytowane) @Bożena Tatara - Paszko Dokladnie tak, a juz niedługo posiadanie innego zdania, niż aprobata dla tejże rewolucji, może być karane prawnie. No bo jak to tak? Przecież filo-ono-jego jest czymś absolutnie normalnym. Nie podoba mi się to i nigdy mi się nie spodoba. Edytowane 4 Grudnia 2024 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji) 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 4 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 @Wędrowiec.1984 Mam nadzieję, że mimo wszystko naród w porę się opamięta i do karania nie dojdzie, choćby w imię demokracji i wolności. A w imię zdrowia i dobrze pojętego interesu Polski "filo-ono" trafi na leczenie, tam gdzie powinno. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 nareszcie jesteś - miło Ciebie witać (zgadzam się z Alą) Bożenko ja w czasie jednego wieczoru piszę tyle komentarzy wierszowanych i to mi na razie daje większą satysfakcję jak nowe teksty, a swoje stare przypominam celowo bo jakże inne są obecne komentarze od tych sprzed dekady (co innego się podoba, co innego przechodzi niezauważone - czyżby zmieniło się myślenie - fakt wymieniła się spora część forumowiczów) i nie były nigdy oceniane póki co przed wyborami do modlitwy Was zapraszam by ocalić dzisiaj Polskę aby zawsze była nasza rozprzedają po kawałku kompetencje w chlew oddają preferują to co miałkie aby kraj powoli zająć Pozdrawiam 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 4 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 (edytowane) @Jacek_Suchowicz Aby zawsze była nasza trzeba w Polsce, prócz modlitwy, pozdejmować z oczu klapki oszukanym przez te sitwy, które walcząc o koryto, miejsce w Sejmie tudzież w spółkach obiecały siódme niebo w zamian dały cyrk na kółkach. Dziękuję Jacku :) Jestem na tym forum od 2008 roku i rzeczywiście masz rację, co innego podoba się nam z upływem czasu. Niezmiennie jednak podobają mi się klasyczne z rymem i rytmem, z sensem i przesłaniem, dlatego tak bardzo lubię między innymi wiersze Ali i Twoje. Pozdrawia ciepło :) Edytowane 4 Grudnia 2024 przez Bożena Tatara - Paszko (wyświetl historię edycji) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2024 Satyra polityczna Łukasz Jasiński
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 5 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2024 @Łukasz Jasiński Trudno powiedzieć czy satyra, na pewno oktawa :) Niczego nie wyszydzam i nie wyolbrzymiam no i satyra nie sugeruje pozytywnych rozwiązań, ja nienachalnie wspomniałam - stanąć do wyborów, żeby nie być śmieciem. Dziękuję :)
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 10 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2024 @viola arvensis, @m13m1, @Waldemar Talar Dziękuję za czytanie i lubienie :) 1
Rekomendowane odpowiedzi