Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Czarek Płatak Opublikowano 27 Listopada 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 przedgrudzie dzień kurczy się jak przewody pomiędzy słupami i karki przechodniów w kołnierzach dłonie ścierają szadź wilgotne pióra słów stroszą się i puszczają parę znaki dymne komiksowe chmurki o tej porze roku miasto jest najbardziej dziurawe owinięte w spruty sweter opiera oddech o dachy z uśmiechem prosisz bym nucił płomienie świec i jak czuję że kręci się ziemia kiedy mnie dotykasz czas o palcach bladych którymi przesuwa nam film od tyłu ściele w poprzek zakreśla kółkiem 13
Marek.zak1 Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 Podoba mi się, a dla mnie, jak pamiętasz, to genialne były twoje opisy miesięcy. Chyba je odszukam i zrobię sobie kalendarz z tymi wierszykami. Pozdrawiam 1
iwonaroma Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 Świetny tytuł. 'czas o palcach bladych' Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
wierszyki Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 Ja jestem z początku grudnia :) może to jeszcze przedgrudzie. Oddałeś ten klimat. Wiecznej nie dokończonej albo nawet nie zacz3tej rozmowy, bo kurczy się dzień i jak nigdy, wtedy słupy stoją dostatecznie blisko owinięte w dziurawy jak sié okazuje sweter :) 1
Máire Opublikowano 28 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2024 aż trudno uwierzyć ze listopad można opisać tak ładnie 1
Czarek Płatak Opublikowano 9 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2024 @Marek.zak1 @iwonaroma @andreas @violetta @aff @Máire @kollektiv @Jacek_Suchowicz @[email protected] @sisy89 @Domysły Monika @Rafael Marius @Yavanna @beta_b dziękuję i pozdrawiam
Pan Ropuch Opublikowano 9 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2024 @Czarek Płatak poetyczna gibkość bije po oczach, to się dobrze czyta za każdym razem. pozdrawiam ropuszy 1
Czarek Płatak Opublikowano 9 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2024 (edytowane) @Pan Ropuch dziękuję Edytowane 9 Grudnia 2024 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi