Anna Sieczko Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Upijałam się Twoimi snami Smakowałam jak wino z dzikich winogron Zerwanych potajemnie w Rajskim Ogrodzie Z domieszką, narkotycznego pyłu czarów Przenosiłam się na polanę Czekajac na Ciebie z tęsknotą przydziewałam strojną szatę Utkaną ksieżycowym pyłem otuloną barwą tęczy Wplatałam we włosy maki habry stokrotki Byś zachwycił oczy.. Rosą zebraną z nad wodospadów, opsypywalismy polne kwiaty Kradłeś dla mnie blask gwiazd by ujrzeć go w mych oczach Oświetlałam nim drogę byś mnie odnalazł Smak malin pozostawiałam na Twych ustach Wsłuchani w szum traw Spowici namietnoscią Oczarowywaliśmy przyrodę Teraz tańczę w głodzie narkotycznych zmysłów Upij mnie na nowo... Albo nakarm powiewem zapomnienia.. [sub]Tekst był edytowany przez Anna Sieczko dnia 30-09-2003 13:08.[/sub]
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ślicznie opisałaś swą tęsknotę, zabieram do ulubionych ten obrazek :) ma w sobie coś bardzo przyjemnego do czego chętnie będę wracać. serdecznie pozdrawiam Natalia
Paulina Karpiuk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo tęsknię za moim chłopakiem i wiem co mu teraz wyślę w mailu... Naprawdę piekny wiersz!Bardzo mi sie podoba, moze dlatego że jest ze mnie niepoprawna romantyczka....;)Pozdrawiam!
Anna Sieczko Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Miło mi że podoba się Wam. Dziękuje.
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 opisowe raczej to jest :) przeczytać sobie można... ale... za słabo przemawia do mnie, za dużo słów ze słabym znaczeniem np. tu:Kradłeś dla mnie blask gwiazd by ujrzeć go w mych oczach Oświetlałam nim drogę byś mnie odnalazł za dużo zaimków i to tak ogólnie... Pozdrawiam Kai Fist
Piotr Sanocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo ładny wiersz. Zgadzam się z Kai Fist-em, że jest troszeczkę słaby i niezbyt wyraźnie przemawia do czytelnika. Pozdrawiam!
Piotr Sanocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo ładny wiersz. Zgadzam się z Kai Fist-em, że jest troszeczkę słaby i niezbyt wyraźnie przemawia do czytelnika. Pozdrawiam!
Adam_Miks Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ciekawe jak może wiersz być dobry i zarazem przeciętny? dobry jest i tyle, do przytulenia...
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Powracanie do już odkrytych obrazów w tak krutkim wierszu jest nie na miejscu. Chodzi mi o kwestie "narkotyczne" i kwiatowe", które jakby za często próbuje Pani przedstawić. Można uwydatnić te tematy w jednym dobitnym wersie. W ramach treningu proponuję skrucić ten tekst o połowę i zobaczyć co zostanie. Ale jest coś, co każe wrócić do tego wiersza, a to juz coś.:) Adam
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Oprócz skrócenia proponuję jeszcze poprawić błędy. Mam nadzieję, że to tylko literówka i spacja niepotrzebnie wskoczyła. Pozdr.
Joanna_Felicja Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Gdyby nie ta tesknota, to myslałabym,że to ciąg dalszy "W malinowym chruśniaku".Trzymanie się konwencji wstecznych,to wg mnie jest praca zbyt uproszczona.pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi