Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Rafael Marius no nie wiem, czy to jest nadal aktualne:) Dziękuję i pozdrawiam:)
    • @Czarek Płatakwiersz trudny interpretacyjnie i takie lubię, czuć w nim od pierwszej do ostatniej strofy myśl przewodnią autora, której nie jestem wstanie zinterpretować, choć kojarzy mi się z dystansem w bliskich relacjach. Pozdrawiam:)
    • @Łukasz Jasiński Zgadzam się, doświadczenia kształtują nas i pomagają lepiej rozumieć siebie oraz innych. Czasami ta droga rzeczywiście jest pełna kroków do przodu i do tyłu, ale to właśnie w tych momentach uczymy się najwięcej. Dojrzewanie to nie tylko kwestia czasu, ale też naszej umiejętności patrzenia na świat i ludzi z większym zrozumieniem. Jeśli chodzi o uśmiech i śmiech – to zrozumiałe, że nie zawsze są łatwe do znalezienia w życiu pełnym trudnych chwil. Ale może warto czasem spróbować szukać małych powodów do radości, chociażby w codziennych drobnostkach. @Rafael Marius Zgadzam się, z każdą relacją uczymy się czegoś nowego o sobie i innych. To jakby proces, w którym każdy kolejny krok, nawet jeśli czasem oznacza krok wstecz, pomaga nam lepiej poznać nasze potrzeby i oczekiwania. Doświadczenia dają nam większą mądrość w doborze partnerów, ale również uczą nas cierpliwości i zrozumienia. Z czasem zmieniamy się, dojrzewamy, a to, kim jesteśmy, wpływa na nasze wybory. Mam nadzieję, że ta droga prowadzi nas ku dojrzałości i spełnieniu w relacjach.
    • @Domysły Monika   Kiedyś żyłem inaczej: nie miałem internetu - preferowałem książki, jednak: jako osoba nielegalnie bezdomna (teraz już mam lokal socjalny) - nie miałem wyboru, musiałem walczyć - inaczej umarłbym na śmietniku w łachmanach i tak na zostałem osobą publiczną, proszę dokończyć: jestem?   Łukasz Jasiński 
    • Jesteś piękna Tak jak odcienie błękitu   I sięgasz wzrokiem Tam gdzie nikt nie sięga   A twoje ciało jest gotowe Do rajskich rozkoszy   Zawsze w ten sam sposób Jesteś moją obsesją!        
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...