FaLcorN Opublikowano 21 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2024 Nie zależy mi na bujnych wyrazach moje wiersze to nie kostki Rubika strofa prosta, szeroka, autostrada lepiej mnie domyka i lepiej zamyka... Nie potrzebuję wymyślnych kolorów by na oścież pootwierać myśli za formy wyniosłe też dziękuję skacząc wzwyż nie biorę tyczki Potrafię, wiem że potrafię do wiersza wlać całą przyrodę odkleić od mapy jeziora schować je wszystkie pod komodę sąsiadka z dołu musi dryfować pływać umiem, koło rzucę, pomogę Wracając jednak do powagi do tego słowa co mnie niesie w czasach gdy to niewiele znaczy w godzinach gdzie każda - kieszeń w świecie cyfrowym i aplikacji gdzie ludzie zabunkrowani w domach pełni równości, miłości, tolerancji nie wiem gdzie siła w tych słowach w świecie gdzie poezja jest kurzem a czas jak wiemy odkurzaczem jestem sobie poetą a głowa mi puchnie od znaczeń 6
andreas Opublikowano 22 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2024 Całkiem jak Kochanowski - "Sobie śpiewam a muzom". 1
FaLcorN Opublikowano 22 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2024 @andreas Mojej Mamie zdarzało się mawiać: Mój ty Kochanowski, choć bardziej chodziło jej o moją ciała formę niż treść. Dziękuję za komentarz i polubienie. pozdrawiam! 1
moina Opublikowano 22 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2024 @FaLcorN Czasem człowiek zamyśli się nad tym kim jest i co robi - jak robi.... Jest to dość osobiste przelanie myśli. Wchodząc w przestrzeń sukcesu padają pytania ...co skłania do pisania, skąd czerpana jest inspiracja ? Jakim jestem poetą... Tu jest odpowiedź dla czytającego. Po przeczytaniu jest wrażenie " podania sobie ręki"...na przywitanie Jestem FALcorN . ......... 1
FaLcorN Opublikowano 22 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2024 @Domysły Dobra analiza, pisz mi: Kornel pozdrawiam
viola arvensis Opublikowano 22 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2024 @FaLcorN sympatyczna ta Twoja nonszalancja ubrana w poezję. 1
FaLcorN Opublikowano 22 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2024 @viola arvensis Dziękuję za komplement, zafalowałem nonszalancją. Pierwszy raz, fajnie tak, pewnie powtórzę, o ile będzie dane. 1
viola arvensis Opublikowano 22 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2024 @FaLcorN czasem, nie tylko w tym wierszu, tak Cię troszkę postrzegam ;)
FaLcorN Opublikowano 22 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2024 @viola arvensis Zawsze miałem ten defekt, albo efekt. Zależy jak patrzysz. Okular zielony, czy czarny? Jako kobieta to pewnie różowy? :-)
viola arvensis Opublikowano 22 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2024 @FaLcorN zielony. Zawsze patrzę z nadzieją.
FaLcorN Opublikowano 22 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2024 @viola arvensis Zobacz jaki ładny zielony wierszyk: Nie widzę Twojego serduszka, pewnie przegapiłaś premierę. 1
Ewelina Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2024 @FaLcorN dużo można się dowiedzieć o Autorze z tego wiersza, a przynajmniej można mieć takie wrażenie:) 1
FaLcorN Opublikowano 16 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2024 @Ewelina Sztuka to striptiz. Akurat Ty poznałaś mnie już na tyle, że prawie "bez koszulki". 1
Ewelina Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2024 @FaLcorN az tak to nie :) 1
FaLcorN Opublikowano 16 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2024 @Ewelina Jestem wysportowany, możesz uruchomić wyobraźnię albo przeczytać mój kolejny wiersz. 1
Rekomendowane odpowiedzi