Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

do chodzenia:
moje nogi
dolne odwłoki
po przejściach

do pisania:
mój umysł starczy
z tarczą czy na tarczy
nie wystarczy

do trawienia:
pomarszczona wątroba
skwaszony żołądek
jelito cieńsze niż myślisz

do majsterkowania:
hartowane w śniegu na mrozie
pięciopalczaste chwytaki
samokarcące się młotkiem

do czesania i drapania:
włosy dały drapaka
łupież nie
sypię się

ale się wyżyłem
chyba umrę

Opublikowano

calkiem zabawne....nie podoba mi sie koncówka, jakoś tak to umieranie mi nie pasuje...

ogólnie może być choc nie przepadam za takiego rodzaju poezją...
wywołał uśmiech a to już coś;)

pozdr. agnes

Opublikowano

Jak mi go pokazałeś za pierwszym razem, to zrobił jakieś lepsze wrażenie. Może to to zielone tłó - na nim wszytsko wygląda jakoś nijako.

Generalnie wiersz fajny, daje niezły pokaz umiejętności wykorzystania gry słów... Zaraz, zaraz... wszystko jasne... znów się nadymasz.

Opublikowano

początek mi nie pasuje"nogi-odwłoki" . spójrz w mądre księgi co to "odwłok" - nie możesz nawet w wierszu porównywać do nóg. i końcówka, też nie wyszła. reszta fajna. lubię zabawę słowem.
pozdr.Bea

Opublikowano

Odwłok to zgodnie z mądrymi księgami tylna część ciała u stawonogów. Jeżeli ciało ludzkie ułożyć horyzontalnie, to najbardziej z tyłu będą właśnie nogi, czyli jak odwłoki. Ja tu błędu logicznego nie dostrzegam.

Opublikowano

to można nazwać poezją? uśmiecham się- wierszyk w stylu "zabawne, lekkie i...przyjemne"-chyba...całkiem ok, miło się czyta, ale pasuje mi na recytowanie u cioci na imieninach;)pozdrawiam

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

O żesz pstrąg, w sumie, to mi to ryba, tylko, że z takim podejściem, to należałoby połowe wierszy na tym forum wywalić, ze względu na kompletnie niedorzeczne metafory, porównania, epitety itp, bo na lekcjach biologii, fizyki, chemii, czy historii mówili inaczej.