Leszczym Opublikowano 10 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2024 (edytowane) Wyczyścili mi duszę i podobno do białości. Wyczyścili mi serce i ciało. Targnęli się nawet na mój rachunek zysków i strat z przeszłości. Za powyższe musiałem zapłacić, a zatem i kieszenie me wyczyścili. Umysł mój rozgrzali do czerwoności. Poczułem się jak w czyścu. No ale brud pozostał. Niewyjaśnialne sprawy. W dodatku telepocze się jeszcze kilka zaskórniaków w kieszeni. Ładnie brzęczą, podoba mi się ten dźwięk. Wyrok więc już zapadł, nieważne, czy ziemski, czy nieziemski, ludzki, czy nieludzki – idę do piekła za kilka dłuższych lub krótszych chwil. Czeka już tam na mnie przygotowany zawczasu kociołek z wrzącą lawą. Prawda to, chciałem do Avalonu, no ale samo moje życzenie by tam się kiedyś znaleźć co poniektórzy odbierali za bluźnierstwo. Nie pozostaje nic innego jak im się tylko ładnie ukłonić. Warszawa – Stegny, 10.09.2024r. Edytowane 10 Września 2024 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 5
Amber Opublikowano 10 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2024 @Leszczym Nieboska komedia i grill party, może piekło jest przereklamowane i wcale nie takie straszne. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 10 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2024 @Amber W gruncie rzeczy nikt tego nie wie, jest tylko wielka tradycja bogatej w najróżniejsze przekazy niejednej koncepcji czy wizji ;)) Nie mi to oceniać ani wyrokować :) 1
Starzec Opublikowano 10 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2024 @Leszczym chyba uwielbiasz smak jabłek:) Pozdrawiam:) 1
Leszczym Opublikowano 10 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2024 @Starzec tak, smak jabłek lubię. Nie do końca może rozumiem motyw jabłka w tych mocno symbolicznych czasach, ale jako owoc bardzo lubię. Pozdrawiam :) 1
Starzec Opublikowano 10 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2024 @Leszczym jednak ten drugi ( pierwszy ) motyw nie budzi raczej wątpliwości:) 1
Rafael Marius Opublikowano 10 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wszystkim czyszczą w mniejszym lub większym stopniu od wieków. Ale wszystko ma swój kres. 1
Leszczym Opublikowano 10 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2024 @Starzec Widzisz, a jednak chciałbym móc na motyw jabłka patrzeć jak na smaczny owoc. @Rafael Marius Miejmy taką nadzieję. 1
Rekomendowane odpowiedzi