Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Stary_Kredens Opublikowano 9 Września 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 9 Września 2024 (edytowane) Chciałabym zapalić Ale już nie palę Chciałabym wypić Ale już nie piję Chciałabym byś mnie kochał Ale już ci ... (bez dosadności) Oglądamy film Jakie zgrabne dialogi Scenarzysta miał czas Mógł pomyśleć W życiu tak nie jest Słowa są drętwe albo głupie Więc na ogół milczymy co mamy robić wszystkie przyjemności za nami zęby popsute albo ich nie ma nie można już odgryzać wielkich kęsów spadliśmy wcale nie z wysokiego konia zresztą czy to aż taka wielka różnica po prostu mija czas i do widzenia do jutra? to jutro już jest takie inne Edytowane 10 Września 2024 przez Stary_Kredens (wyświetl historię edycji) 8
corival Opublikowano 9 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2024 @Stary_Kredens Ano czas mija i zmienia się człowiek (przybywa lat i doświadczeń), zmienia się świat (czasem na lepsze, czasem na gorsze), zmieniają się marzenia, dążenia, priorytety... Dobrze ujęłaś to słowami... Pozdrawiam :)
Stary_Kredens Opublikowano 10 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2024 @corival dzięki za ,"dobrze" za komentarz i , że tu zaglądasz Pozdrawiam Kredens 1
iwonaroma Opublikowano 10 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2024 Jeśli człowiek myśli, że ciało, które się psuje to wszystko, co posiada - to rzeczywiście równia pochyła - w dół.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2024 nauczmy się cieszyć każdą chwilą na przykład idąc łapka w łapkę niech nas wypełni ciepła miłość gorąca muśnie choć przypadkiem :)) 1
Stary_Kredens Opublikowano 10 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2024 @iwonaroma @iwonaroma osoba w tym wierszu owszem ubolewa nad utratą, sprawnym fizycznym ciałem i czerpaniem stąd przyjemności, ale wie , że jutro choć inne też jest, inne po prostu, może nie gorsze , może tak , akceptuje ale i stwierdza , że jest inaczej Dzięki pozdrawiam serdecznie Kredens @Jacek_Suchowicz tak, piękna ciepła jesień Pozdrawiam Kredens 1
Marek.zak1 Opublikowano 10 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2024 Osobiście nie zgadzam się z tym, że wszystkie przyjemności za nami, nie palę i od kilku lat nie piję i choćby to sprawia mi przyjemność. Poza tym przyjemność tworzenia, czytania i tak dalej, a zresztą, chyba najważniejsze jest miłe towarzystwo. jak widzą zestresowanych, pełnych wątpliwości i rozterek młodych ludzi, to myślę, że mnie jest lepiej. Pozdrawiam 1
viola arvensis Opublikowano 10 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2024 @Stary_Kredens trochę smutne ale bardzo ładnie wyrażone.
Nata_Kruk Opublikowano 10 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... wielka, a może nie aż tak, a upadki pomocne niejednemu, żeby się obudzić. po.. różnica.. czytałam dla siebie.. do widzenia ... do jutra.. i kropka. Dobrego jutra i nie tylko... :)
Stary_Kredens Opublikowano 10 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2024 @Marek.zak1 no młodzi też mają swoje problemy, wiadomo też się było młodą. Mówi się o tym aby być młodym duchem, ale co to w praktyce oznacza, optymizm, bycie nadal aktywnym, kreatywnym? No pewnie dlaczego nie jeśli jest ochota i siły to życie trwa, aż do końca. Tu w tym wierszu pewne sprawy które sprawiały przyjemności się skończyły itp. osobiście paliłam i lubiłam nie palę ze względów zdrowotnych ale czasem chętnie bym zakurzyła. Co do picia , to raczej mnie nie ciągnęło,ale inni mają inne doświadczenia. Takie życie Pozdrawiam @Nata_Kruk dobrego i Tobie, zawsze się przyda Pozdrawiam i dziękuję za czytanie i polubienie Kredens
Rekomendowane odpowiedzi