Ten utwór został doceniony przez użytkowników. AgnieszkaJakiel Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Zagraj ze mną na scenie życia Jakby w półśnie, w blasku zaświatów; Dotknij serca co wszystko splata, Co się w ruchu dobija do gnatów. Rozpal we mnie pochodnie oczu, W tańcu rozbierz do naga wątrobę; Na dobranoc piruet z mych włosów, Zakręć mocno na całą dobę. Zatańcz ze mną do szumu ulic, Zbij mi scenę z sosnowych gałęzi; Dotknij świstem powietrza z płuca W uniesieniu… kolan powięzi. Nie schodź z desek niech życie się zgrywa, Niech się plami kroplami potu; Dotknij gębą piersi mych głębi, Nadaj ustom telemarkiem polotu. A na koniec scenicznych wygłupów, No bo mówmy ze sobą szczerze; Życie zagra nam walca na nosie A reumatyzm kosteczki rozbierze. 8
AgnieszkaJakiel Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2024 @Hiala dziękuję
corival Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2024 @AgnieszkaJakiel Wiersz czyta się gładko i potoczyście. Co innego temat... ciut mi zgrzyta, ale to mój pogląd. Pozdrawiam :) 1
AgnieszkaJakiel Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2024 @corival Dzięki. Podziel się obrazem zgrzytu, lubię podyskutować :)
Adaś Marek Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2024 @AgnieszkaJakiel Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Puenta jest prawdziwa i wiersz szczery. Lubię to.
corival Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2024 @AgnieszkaJakiel Zapewne to tylko moje marudzenie, ale... Czytam sobie ładnie splecione, biegnące zgrabnie obrazami strofy i nagle łup: gnaty, wątroba, gęba, telemark. Nie wiem, ale jak dla mnie w tym całym gładkim tekście, te słowa brzmią jakoś tak nieprzyjemnie i zgrzytliwie. Jak mówię jednak, to chyba tylko moje odczucia. Pozdrawiam ponownie :)
Kwiatuszek Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2024 @AgnieszkaJakiel Świetny, bardzo oryginalny wiersz, a zarazem lekki. Pozdrawiam serdecznie!
AgnieszkaJakiel Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2024 @corival Bardzo dziękuję Ci za ten komentarz. Twoje słowa potwierdziły mi, że celowy zabieg jaki tu zastosowałam jest skuteczny Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Słowa, o których piszesz znalazły się tu, po to żeby nie zagłaskać odbiorcy "poezją życia". @Kwiatuszek Dziękuję Ci pięknie. Lubię pobawić się slowem. Ściskam 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2024 I tak też można Łukasz Jasiński 1
AgnieszkaJakiel Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2024 @Adaś Marek Dziękuję za Słowo. Z życzliwością Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Łukasz Jasiński zgrzytami słów... Pozdrawiam i dziękuję
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2024 podoba się lecz nie musi być taki ten finał scenarzysta ma drugi scenariusz na tej scenie się miłość zaczyna która tworzy i daje coś światu nikt wątroby rozbierał nie będzie a tym bardziej dobijał gnatów głębia piersi oksymoron to pewnie i przepadnie gdzieś bylejakość życie godnie zmieni wymiary a reumatyzm będzie nieznany czy ktoś wstrzyma na moment zegary po co - świat jest wciąż zaganiany ... :) 2
AgnieszkaJakiel Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2024 @Jacek_Suchowicz no i możemy tańczyć Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi