Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Ewelina Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 (edytowane) wiem że odnajdziemy siebie nocą... a wtedy serca jak oczy szeroko się otworzą i stare rany jakby solą posypane zapłoną... lecz póki co wokół wiatr kołysze ciszą - do snu nas myślą prowadzi niczym chwila... ulotną i letnim powiewem szczytami podąża wiem że odnajdziemy siebie nocą - przez haftowane gęstą czernią zasłony przez wilgotne mgły długą drogą błyszczące wiem że odnajdziemy siebie nocą gdy na niebie nie będzie gwiazd gdy będziemy już tylko ty i ja Edytowane 14 Sierpnia 2024 przez Ewelina (wyświetl historię edycji) 10
Wiechu J. K. Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 @Ewelina Niech więc się spełni! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Ewelina Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 @Wiesław J.K. dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i tak - niech się spełni! Pozdrawiam serdecznie:) 1
Rafael Marius Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko pytanie czy najpierw serca, czy oczy? Dla mnie to wcale nie jest oczywiste, choć pewnie większość odpowie, że serca w pierwszej kolejności. Można by rozumieć jako rozpraszacze. Tu szczególnie mam na myśli sytuacje, gdy ludzie niby spotykają się, a bardziej interesują się smartfonem niż sobą. Już całkiem o mnie zapomniałaś i nie zaglądasz do mnie? 1
Ewelina Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 @Rafael Marius a może i serce i oczy otworza się w tym samym czasie? I będzie to już zupełnie inny wymiar i inny sens... Gwiazdy dają światło... Sprawiają że obiekty stają się widoczne.. Nie zapomniałam. Po prostu rzadko bywam na forum. Postaram się nadrobić czytanie. 1
Rafael Marius Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może być i tak, choć ja bardziej pytałem w aspekcie skutku i przyczyny. Smartfony też mogą wszak mają funkcje latarki. A bardziej metaforycznie mogą oświecać umysły, wskazywać drogę (GPS) tak jak gwiazda betlejemska magom. Niektórzy młodzi bez pomocy telefonu to już nigdzie nie trafią. Zapraszam nieustannie. 1
Ewelina Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 @Rafael Marius cóż, faktycznie dziś smartfony są dla licznych czymś bez czego trudno jest funkcjonować. Dość to smutne. W smartfonach nie dostrzegam niczego poetkiego. Dziękuję za zaproszenie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rafael Marius Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Póki co ja też, ale może się to odmieni. Kto wie ja z natury jestem zmienny. 1
Ewelina Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 @Hiala i tego właśnie się warto trzymać:) Pozdrawiam:) @Rafael Marius świat się zmienia radykalnie, może i my się zmienimy. Nie da się tego wykluczyć :) 1
Rafael Marius Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja w każdym razie staram się nadążać za nowymi technologiami, może nie w awangardzie tak jak kiedyś, ale gdzieś tak w środku stawki. 1
Ewelina Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 @Rafael Marius A to bardzo dobrze :) ja też się staram nadążać, choć nie za wszystkim i nie za wszelką cenę. 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Rany sypane solą niepokojące, reszta kojąca. Pozdrawiam 1
Ewelina Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2024 @Sylwester_Lasota dziękuję za wizytę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A w życiu różnie bywa...raz kojąco a raz niepokojąco. Pozdrawiam serdecznie
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2024 I tak też można... Łukasz Jasiński 1
Ewelina Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2024 @Łukasz Jasiński wiele można... Pozdrawiam 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2024 @Ewelina To zależy, proszę pani, pewnych zasad nie łamię... Łukasz Jasiński 1
Ewelina Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2024 @Łukasz Jasiński ja pewnych też nie łamię Pozdrawiam:) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2024 (edytowane) @Ewelina I dobrze, dlatego drażnią mnie ludzie, którzy non stop jęczą, iż Bóg dał człowiekowi wolną wolę, dajmy przykład: komornik sądowy Agnieszka Mróz łamie w moim przypadku Kodeks Karny i Kodeks Cywilny - to jest wolna wola? Nie, proszę pani, aby mieć wolną wolę - trzeba znać prawo, trzeba mieć kulturę osobistą i trzeba mieć szacunek dla innych ludzi. Łukasz Jasiński Edytowane 18 Sierpnia 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi