Ten utwór został doceniony przez użytkowników. wierszyki Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2024 (edytowane) podejrzałam na Plantach wciąż te same ławeczki w precle z makiem wygięte jak miastowe panienki nóżka w bucik zdobiona albo szewczyk w ciżemce dwa do przodu przepona w żebra gorset ją tłoczy posolony powietrzem co wyżera z kamienic trans gołębi aż przestrzał z marzeń i czczych obietnic wśród pochodu przechodniów zanurzonych w wir gości w szum nie niepokojony śni bezdomny na oścież Edytowane 5 Sierpnia 2024 przez agfka - (wyświetl historię edycji) 10
andrew Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2024 @agfka Nowe spojrzenie na planty, czarują niezmiennie. Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 1
iwonaroma Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2024 'bezdomny na oścież' Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Druga strofa ślicznie obrazowa :) 1
wierszyki Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moim zdaniem stare spojrzenie, od zawsze. Pozdrawiam. Dziękuję. Innego domu nie ma. Pozdrawiam. Cieszę się bardzo, że byłaś @Alicja_Wysocka Dziękuję Wam. @andrew @iwonaroma Edytowane 6 Sierpnia 2024 przez agfka 👻 (wyświetl historię edycji)
wierszyki Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2024 podejrzane na Plantach wciąż te same ławeczki w precle z makiem wygięte jak miastowe panienki nóżka w bucik zdobiona aż ciżemki zdjął szewczyk dwa do przodu przepona w żebra ławki się tłoczy posolony powietrzem co wyżera z kamienic trans gołębi aż przestrzał z marzeń i czczych obietnic wśród pochodu przechodniów zanurzonych w wir gości w szum nie niepokojony śni bezdomny na oścież 1
Rafael Marius Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Człowiek do wszystkiego się przyzwyczaja kwestia czasu i presji sytuacji. 1
wierszyki Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trochę tak. Przystosowuje się, a potem coraz trudniej już mu wrócić do czegoś czego nie ma, a zbyt trudno zacząć samemu na nowo. Ja nie potrafię tego zaakceptować, że istnieje bezdomność, taka, że człowiek nie ma miejsca. Że nie ma zameldowania czy dokumentów i to przesądza o czymś. Pzdr 1
wierszyki Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Dziękuję @befana_di_campi @Magda1973 @Leszczym :-) 1
Leszczym Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2024 @agfka Ależ proszę, to jeden z moich ulubionych Twoich wierszy, właśnie sobie uświadomiłem :) 1
befana_di_campi Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Takich Plant to ja sobie nie wyobraziłam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja, lwowska Krakowianka albo krakowska Lwowianka 1
wierszyki Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D Dawno nie byłam w Krakowie, zdawałam tam na studia, ale się nie dostałam, za słaba byłam. Kilka dni to trwało. I.. Byłam głodna ;) Miałam takiego kolegę, który uratował mnie z koleżanką i poszliśmy do jakiegoś taniego lokalu, ale ze smacznym, sycącym obiadem :-) Trochę szkoda, ze dopiero po egzaminach, może poszłoby lepiej;-) Ale za co ja bym tam żyła? ;-) więc może lepiej się stało, że nie. A moje drugie nieco dłuższe spotkanie z Krakowem to szpital (zapomniałam przy jakiej ulicy, gdzieś w centrum) Tutaj są inspiracje, ale to bardzo dołujące: Maciej Niemas "Alkoholizm, to jest rak duszy" - YouTube\ (tylko mi ścieżek nie kopiuje, nie wiem dlaczego) Ewa śpi przy kościołach, tam czuje się bezpieczna (youtube.com) - Ewa mówi, że jest 30 lat bezdomna. Mój pamiętniczek czeka na wydruk, zacytowałam kilka słów podając z jakiego wiersza i Twój nick. Dziękuję :-)) To bardzo miłe, dziękuję :-) Edytowane 7 Sierpnia 2024 przez agfka . (wyświetl historię edycji)
corival Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2024 @agfka Dawno już nie byłam w Krakowie... udany wiersz z nutką dowcipu (te panienki i gorsety) i elementem raczej smutnym... tu bezdomność. Pozdrawiam :) 1
wierszyki Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Tak właśnie chciałam napisać Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdrawiam serdecznie 1
Nata_Kruk Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... agfka... :).. ślę Ci uśmiech za te słowa. 1
Rekomendowane odpowiedzi