Liero Opublikowano 22 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2024 Widziałem go na mieście, Jak zawsze towarzyski. W ręce trzymał dwieście, Choć nie miał, chyba, pić z kim. Od zawsze miał ten zwyczaj, Bo nie lubił się kłócić. Wolał coś zgasić w sobie, By to wyciągać z ludzi. I wciąż wyciągał, budził! Pamiętał ich aż nadto. Lecz powrotów do domu, Nawigacji zabrakło. Ryzyko - więc - ogromne, Nie wróci skądś, po piątku. Nikt nie będzie go szukał - Mówił, że jest w porządku. Więc, w razie tych wypadków, W przededniu zaginięcia. Zrób, co chce wyjąć z Ciebie, I śmiejcie się do zdjęcia! 7
Liero Opublikowano 22 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2024 @Dagmara Gądek akurat leciwości tutaj nie brałem pod uwagę, ale człowiek niezależnie od wieku - nawyki ma te same :) Sypie się możliwe, że od interpunkcji - za wyłapanie dziękuję, za opinię - jestem wdzięczny. Pozdrawiam cieplutko
Amber Opublikowano 22 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2024 @Liero Fasada, do której lgniemy, nie ryzykując prawdy do momentu zaginięcia. Ciekawy wiersz. Pozdrawiam :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 22 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... tak, niemniej... spodobalo mi sie spojrzenia autora.
Liero Opublikowano 22 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2024 @Amber niestety, w najgorszym wypadku nie zna się kogoś poza nią, dzięki! @Nata_Kruk również:) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2024 dla mnie dwuwymiarowe poprowadzone ładnie idzie tu o człowieka i o - a może zgadniesz o ludzką osobowość niknące charaktery gubiące się zasady ginące wręcz maniery została fotografia człowieka dawno nie ma wspomnienie po zasadach czy chamiejemy teraz? Pozdrtawiam 2
Liero Opublikowano 22 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2024 @Jacek_Suchowicz chamieć, chamieniem - na pewno człowieka przecież nie zmienię pytanie - czy chodzi o niego czy jego uzależnienie Ten sam by miał problem najpewniej Co zrobiłby proszę mi powiedz: Napisał do ciebie "pozdrawiam" Czy przechylił za twoje zdrowie? Miłego:)
corival Opublikowano 22 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2024 @Liero Kiedy widzę uzależnionego człowieka z małą, albo i dużą flaszką w dłoni, zawsze przemknie mi przez myśl... ciekawe od czego się zaczęło. Zazwyczaj jest jakiś przyczynek do tego picia... dla niego ważny. I pewnego dnia człowiek znika... dobrze jeśli gdzieś zostanie komuś jego fotografia. Pozdrawiam :)
Stary_Kredens Opublikowano 23 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2024 @corival może nieważne jak się zaczyna, a ważne jak się kończy, czy z upadku powstane, czy wyślą za mną list gończy kredens pozdrawia @Liero @corival może nieważne jak się zaczyna, a ważne jak się kończy, czy z upadku powstane, czy wyślą za mną list gończy kredens pozdrawia @Liero morze słów jak morze trunków od tych zacnych, po te najpodlejsze, dużo o tym napisano, czasem takim zgrabnym wierszem Kredens pozdrawia
Rekomendowane odpowiedzi