Dekaos Dondi Opublikowano 18 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2024 (edytowane) 𝓢𝓪𝓶𝓸𝓽𝓷𝓲𝓮 ś𝔀𝓲𝓮𝓬𝓲𝓼𝔃 𝓷𝓪 𝓶𝓮𝓳 𝓰𝓻𝔃ą𝓭𝓬𝓮 jutrzenko pięcioramienna ty moja tyś droga mi wielce ile razy na ciebie spojrzę to pyta me serce kto cię dał pragnę codziennie spod moich powiek widzieć ciebie tekstu ozdobie ~~~~~~~~~ samotnie świecisz na mej grządce kropelką świtu z bieli cichutko tuli cię wzrokiem na strony łące z poezji w biedę płynący łódką radość dajesz o brzasku szarym początek dzionka erupcje weny wierzę w płodności umysłu stany gdy w literatce razem płyniemy bestia sztormu wierzgać zaczyna za chwilę nitka żywota pęknie na falach się wierci byt anonima targane ciało toni szaleństwem mnie wyrzuciło na plażę daleko nie sięga rękami gwiazdy tonący inne by pomóc nie wiszą nad rzeką życie w głębiny się z niego sączy pyta się rybka swojej mamusi co to za ciało nad głową pływa może cię córko to nieco zasmuci był anonim i ano... nima. Edytowane 18 Lipca 2024 przez Dekaos Dondi (wyświetl historię edycji) 2
corival Opublikowano 18 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2024 @Dekaos Dondi Początek bardzo naciągany. Według mnie pomysł na stylizację był chybiony. Dalsza część wiersza bardzo mi się spodobała... choć wydaje mi się, że rzecz dotyczy sprawy raczej niezbyt wesołej, to podałeś ją w sposób tak lekki, dowcipny, że aż miło Pozdrawiam :)
Dekaos Dondi Opublikowano 18 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2024 (edytowane) @Dagmara Gądek ↔Dzięki:)↔Przyznać muszę, iż Twoje komentarze są takie↔intrygująco rezolutne. Jak zwał tak zwał Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)↔Nawet inspiracja znalazła miejsce, w związku z tandetą :) Możliwe, że kiedyś za żywota jeszcze, napiszę wiersz↔ Tandetozaurus→ jak mi palma na urlopie odbije. Ta druga, od lewej:)↔Pozdrawiam:) *** @corival ↔Dzięki:)↔No cóż↔Dla jednych chybiony, dla innych mniej. Człek w ogóle bywa chybiony. Jak to w życiu czasem jest. "dotyczy sprawy raczej niezbyt wesołej"→hmm... można i tak rzec w pewnym sensie. Pozdrawiam:) Edytowane 18 Lipca 2024 przez Dekaos Dondi (wyświetl historię edycji) 2
poezja.tanczy Opublikowano 21 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2024 @Dekaos Dondi Co anonimy, radość wysyła Tego przygniata tak dziwna siła Ciekawy wiersz Na duży plus Pozdrawiam miło, M.
Dekaos Dondi Opublikowano 25 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2024 @poezja.tanczy ↔Dzięki:)↔Zaiste intrygujące Twoje dwa wersy. Jest myśl! Pozdrawiam też miło:)
Rekomendowane odpowiedzi