violetta Opublikowano 16 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2024 (edytowane) Błyszczący wyglądam i pachnę pięknie gdy padasz rozkosznym nastrojowym deszczem czuję duszę więc zapalam świecę i zakładam legginsy bo życie tak lepsze delikatnie w małym stawie z liliami mienisz się na moich białych płatkach Lawendowa ze świetlikiem tańczę pod błyszczącymi gwiazdami a śpiew świerszczy niesie się delikatnie kiedy nie mogę spać wyglądam z okna sypialni i wypatruję spadających gwiazd tak łatwo patrzeć w nocne niebo łączące z tobą zachwytem oddaję mojej poduszce trochę blasku kojąco zapachnę zielem włącz łagodną harfę Edytowane 17 Lipca 2024 przez violetta (wyświetl historię edycji) 4
Jacek_Suchowicz Opublikowano 16 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. troszkę pogmerałem i jakieś zakończenie - brakuje jeśli uraziłem przepraszam ale różnie w życiu bywa :)) Edytowane 16 Lipca 2024 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji)
violetta Opublikowano 16 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2024 (edytowane) @Jacek_Suchowicz :) @violetta mam słaby internet,. Chyba przez to :) @violetta Edytowane 16 Lipca 2024 przez violetta (wyświetl historię edycji)
violetta Opublikowano 17 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2024 @violetta wczoraj na kolację wpadł ptaszek:) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rafael Marius Opublikowano 17 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi się kojarzy z wakacjami i dziewczynami. Pozdrowienia dla rudzika ze zdjęcia. 1
poezja.tanczy Opublikowano 18 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2024 @violetta Bo na przeżycia, co się usadza Moc jedna życia, jedyna władza Pięknie malujesz słowem Podoba mi się :) Pozdrawiam miło, M. 1
violetta Opublikowano 18 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2024 @Rafael Marius dzięki za informację jaki to ptaszek:) @poezja.tanczy pogoda nad morzem dopisuje, umysł otwarty:) 2
violetta Opublikowano 18 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2024 @Rafael Marius już tęsknię za domem :) jutro na samym chlebie i pomidorach:) za dużo jedzenia:) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rafael Marius Opublikowano 18 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No wiesz. Taka pogoda ładna i piękna okolica. Powodzenia. 1
violetta Opublikowano 18 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2024 @Rafael Marius mam mały katar, jedzenie ciągle to samo, ohydne, chcę do domu:) tropiki jednak są dużo lepsze:) 1
Rafael Marius Opublikowano 19 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nad Bałtykiem zbyt ciepło nie jest. Mnie to około tygodnia zabierała aklimatyzacja, ale jak się jeździło na 1-2 miesięcy do tyło ok. Nie ma to jak w domu. Na Kanarach bardziej Ci się podobało, pamiętam. 1
violetta Opublikowano 20 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2024 Ostatnie zdjęcia z plaży :) wczorajszy obiad:) dzisiaj kapustka sama;) delikatne fale, słoneczny dzień :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
violetta Opublikowano 21 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2024 Ustka to bajka, fenomen:) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
violetta Opublikowano 21 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2024 Byłam w Cafe Aronia, przepyszne śniadania:) miejsce klimatyczne, okolica cudo, spokojna, tylko mewy słychać wokół :) teraz czekam na obiad, znalazłam fajny bar z dobrą ceną przed pociągiem:) jestem zauroczona Ustką, wracam tu w sierpniu:) przepiękne wille, mało ludzi.
Iga Sętek Opublikowano 24 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2024 @violetta Cafe Aronia brzmi jak miejsce z marzeń! Pewnie nie przeszkadza Ci, że śniadania tam są 'przepyszne', bo jedzenie to najwyraźniej Twój główny cel podróży. Fajnie, że znalazłaś bar z 'dobrą ceną' przed pociągiem, bo przecież nic tak nie poprawia humoru jak tanie jedzenie, prawda? Ustka musiała być naprawdę urocza, skoro zwróciłaś uwagę głównie na wille i liczbę ludzi. Tylko te mewy... No cóż, obyś miała szansę wrócić tam w sierpniu i dalej cieszyć się tym, co dla wielu jest tylko kolejnym nudnym miasteczkiem! @violetta Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten wiersz jest niestety doskonałym przykładem grafomaństwa, gdzie banalność i pretensjonalność dominują nad jakąkolwiek autentyczną poetyckością. Początek 'wyglądam i pachnę pięknie gdy padasz rozkosznym nastrojowym deszczem' brzmi jak kiepski fragment z taniej romantycznej powieści, pozbawiony głębi i oryginalności. Fragment 'czuję duszę więc zapalam świecę i zakładam legginsy bo życie tak lepsze' jest kompletnie absurdalny. Łączenie duchowych doznań z codziennymi czynnościami, jak zakładanie legginsów, jest nie tylko trywialne, ale wręcz komiczne. Dalszy opis 'delikatnie w małym stawie z liliami mienisz się na moich białych płatkach' to kolejna porcja pretensjonalności, która zamiast wzbudzać zachwyt, jedynie irytuje swoją przesadną sentymentalnością. Wiersz ten nie wnosi nic nowego ani wartościowego do literatury, a jedynie pokazuje brak umiejętności posługiwania się językiem poetyckim w sposób subtelny i autentyczny. Jest to dramatyczny przykład grafomańskiego zachowania, gdzie chęć tworzenia poezji przeważa nad rzeczywistym talentem i wyczuciem literackim!
violetta Opublikowano 25 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2024 @Iga Sętek w pojedynkę nudne jest życie, to prawda, a z kochankiem bujne:) tak samo z poezją:)
Rekomendowane odpowiedzi