Falkone Opublikowano 15 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2024 Już coraz rzadziej marzę o szczęściu, Już coraz częściej myślę o .... odejściu, Dopadają me myśli ćmy zobojętnienia, W towarzystwie natrętnego uczucia niespełnienia. Pokonało mnie życie i pokonał mnie świat, Nie chcę walczyć wybaczcie, biała flaga na maszt. Tyle razy słyszałem "nie uwierzę już ci", Tyle prób przekonania, teraz nie mam już sił. Już mam dosyć tej walki już pociąga mnie mgła, Która wszystko rozmywa i nie trzeba już trwać. Czy ja będę, czy może nie odnajdę tam się, Ani trochę nie martwi dziś ta kwestia mnie. Jeśli nawet bez końca męki czekają mnie, Niech tak będzie i basta, trudno poddaję się. Skoro życiem nielekkim nie przekonałem Cię, Skoro wszystko na marne, .... poddaję się. 4
Stracony Opublikowano 15 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2024 @Falkone No ja Cię akurat nie pocieszę :) Tak serio,to lepiej płynąć z prądem i pod prąd, jak serce dyktuje. W końcu i tak wszyscy wpadamy do jednego ....cmentarza. Wiersz mi się podoba,ale jeśli jest osobisty, to proszę o zmianę zakończenia. "Skoro wszystko na marne...nie poddam się." ...no to dawaj i dobrego dnia:) 1
Marek.zak1 Opublikowano 15 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2024 Nie wiem,, czym dla peela jest szczęście, ale wg Schopenhauera, najbardziej się do niego przyczyniają brak kłopotów, które zatruwają życie i nieprzestrzelone oczekiwania. Pozdrawiam. 1
Leszczym Opublikowano 15 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2024 @Falkone Kolega niech tylko uważa, bo wywiesi białą flagę a do takiej też lubią strzelać (sprawdzone info) ;))
Falkone Opublikowano 16 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2024 @Leszczym może o to chodzi??? @Marek.zak1 innymi słowy "życie na luzie" Pozdrowienia @Stracony dzięki za optymizm (nie wszystkim dany :)
Marek.zak1 Opublikowano 16 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2024 @Falkone Chodzi o to, że przykrości i kłopoty trwają długo i długo zatruwają życie, a przyjemności są ulotne, więc energię należy skupiać na unikaniu przykrości i kłopotów, a nie na gonieniu za szczęściem.
Falkone Opublikowano 16 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2024 @Marek.zak1 Któż tak potrafi? , najczęściej to kłopoty przychodzą same, a szczęście przed nami ucieka, chyba stąd wzięło się powiedzenie "gonić za szczęściem". Dzięki
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2024 I tak też można... Łukasz Jasiński
Adaś Marek Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najczęściej prowokujemy je sami, albo inni wokół nas , często może nawet tego nieświadomi? "Na kłopoty Bednarski" Polski serial z 1988 r. Edytowane 31 Lipca 2024 przez Adaś Marek (wyświetl historię edycji)
Adaś Marek Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2024 @Dagmara Gądek Właśnie w ten sposób trzeba podchodzić do kłopotów, z humorem i mądrze. Kłopoty tego bardzo nie lubią. Udało mi się wywołać miłe wspomnienia, fajnie. Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi