Beata Michalec Opublikowano 22 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Usłyszałam blask gwiazd I czerń nocnej pieszczoty Zobaczyłam szept źrenic I krzyk drżących palców Nasyciłam się głodem ust Napoiłam żarem skóry Wspięłam się na szczyt schodów rozkoszy I runęłam w przepaść rzeczywistości Pchnięta jednym chłodnym zdaniem
Samo zło Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 właściwie nie wiem co myśleć...brak mi tu równowagi; jeśli np. pierwszy wers jest metaforą, drugi może być bardziej dosłowny, tyle że należy uważać by nie był jednoznaczny...gmatwam być może, to ze zmęczenia- ogólnie narazie nie wiem, czy jestem na nie, czy mi się podoba...jeszcze tu przyjdę;)
Wiktor Desiczewski Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 podoba mi się ten obraz... ja też raz zostałem tak wytrącony jednym zdaniem, więc czuję ten wiersz pzdr wiktor
Antoni Leszczyc Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Nie, zdecydowanie nie. Dla mnie to pomieszanie zmysłów jest nieczytelne, a przez to niepotrzebne, nie podoba mi się słownictwo, patos, dopełnienia. Cały jestem niezadowolony i dlatego cąły marudzę. Pozdrawiam, Antek
Beata Michalec Opublikowano 22 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Marudź , marudź, dobre marudzenie nie jest złe......a pomieszanie zmysłów w tym stanie jest niestety baaaaaaaardzo wskazane i urocze. Mam na myśli mój stan nie twój, pozdrawiam zakręcenie.....
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 hm ja też mam nieco mieszane uczucia, bo początek bardzo mi się podoba, dalej mniej, nieco się gubię... ale dobra końcówka, tak więc ostatecznie jestem na tak :) pozdrawiam ciepło
anastazja tel Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 jak dla mnie : pierwszy rzut okiem - nieco zamieszania które daje obraz jakiegoś trochę chaotycznego stanu, po kilku kolejnych rzutach okiem - przecież tu wcale nie ma chaosu ! przemyślane metafory i wszystko bardzo ..uniesione ślę pozytywne pozdrowienia :)
Beata Michalec Opublikowano 23 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Dziękuję , miło mi ... czyż miłość możemy podciągnąć pod wzorzec? Ona niestety jest nieprzewidywalna, a może .. na szczęście. Miłego dnia , pozdrawiam serdeczenie
Rekomendowane odpowiedzi